De bosuilen laten zich slechts zelden zien maar des te vaker wel horen. (Foto: Natuurmonumenten-Frank Bos)
De bosuilen laten zich slechts zelden zien maar des te vaker wel horen. (Foto: Natuurmonumenten-Frank Bos)

Op zoek naar bosuilen tijdens wandeling in het Dommeldal

Algemeen 123 keer gelezen

REGIO - Natuurmonumenten verzorgt op zaterdag 20 november een bosuilenwandeling in het Dommeldal. De wandeling start om 19.00 uur op de parkeerplaats bij Café/Camping de Volmolen in Riethoven. 

Bosuilen voelen zich dankzij de afwisseling van bos, beek en weilanden thuis in het Dommeldal. Ze wonen in holle bomen of nestkasten. Bosuilen jagen ’s nachts, vanwege hun uitstekende gehoor vinden ze zelfs in het pikkedonker hun prooi. Ze zijn niet kieskeurig in wat ze eten; muizen, vogels, kikkers en kevers en zelfs af en toe een visje.  De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland maar wordt vanwege zijn nachtelijke activiteit maar zelden gezien. Hun roep is echter onmiskenbaar. De roep is vaak te horen in griezel- en horrorfilms en is misschien wel het bekendste uilengeluid ter wereld.  

Meer informatie

Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande website. Leden van Natuurmonumenten betalen 8,75 euro, niet-leden 12,50 euro voor deelname. De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Honden mogen helaas niet mee. Het Dommeldal kan erg nat zijn, laarzen of stevige schoenen worden aanbevolen.
www.nm.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant