Mehmet Aslan (54) runt al 10 jaar kebabzaak Mimo’s met succes (Foto: Noortje de Vries)
Mehmet Aslan (54) runt al 10 jaar kebabzaak Mimo’s met succes (Foto: Noortje de Vries)

Mehmet Aslan maakte de driehoek af

Algemeen 661 keer gelezen

AALST - Per toeval is hij in het pand gekomen, het was eigenlijk niet de verwachting geweest dat hij er zo lang zou zitten, maar Mehmet Aslan runt deze maand al weer 10 jaar kebabzaak Mimo’s in Aalst.

door Noortje de Vries

“Het was zeker niet de ideale plek”, vertelt Mehmet Aslan. De baas van shoarma-, pizzeria- en grillroom aan de Eindhovenseweg nam midden oktober 2011 het pand over van de oude eigenaar. Er is geen goede plek om te parkeren en om er makkelijk te komen maar toch houdt Aslan het hier al 10 jaar uit. “Ik denk dat het komt omdat dit hoekje al een goed verleden heeft. De vorige eigenaar had hiernaast een pizza zaak die enorm goed liep, waarom zou ik dat dan niet kunnen?”

Bloed, zweet en tranen

Aslan begon de zaak eigenlijk voor zijn zoon. Hij had namelijk al een andere goed lopende zaak in Geleen. Per toeval is hij via een makelaar op de Aalsterweg gekomen. “Er was vrijwel niks. We hadden vier muren en een plafond. Ik heb twee maanden bloed, zweet en tranen in dit pand gestoken. Alle schroefjes en likjes verf heb ik zelf aangebracht”, dat was allemaal gedaan voor zijn zoon om het over te nemen. “Ik wilde mijn eigen zaak in Geleen houden en deze overdragen aan mijn zoon. Dat is uiteindelijk niet gebeurd”, vertelt Aslan. “Ik vond Mimo’s wel een leuke zaak en het was dichter bij huis dus heb ik de zaak in Geleen verkocht.”

‘Ik had je uitgelachen als je mij had verteld dat ik er zo lang zou zitten’

35 jaar ervaring

Deze zaak is niet Aslans eerste business. Hij heeft al ruim 35 jaar ervaring in de horeca maar hij heeft nog nooit zo lang in één zaak gezeten. “Meestal kocht ik slecht lopende zaken, knapte ze op en verkocht ze dan weer door. De langste tijd dat ik ergens heb gezeten was misschien maximaal 3 jaar. Dan is 10 jaar Mimo’s ineens wel heel lang. Ik had je ook echt uitgelachen als je mij zoveel jaar geleden had verteld dat ik hier zo lang zou zitten.” Maar waardoor houdt hij het dan zo lang vol? “Dat komt door een aantal dingen. Ik ben namelijk zeker niet de eerste kebabzaak hier. Je hebt al een zaak in Waalre en eentje op de Voldijn. Door mijn plekje op Den Hof heb ik als het ware de kebab driehoek afgemaakt.” Daarnaast gaan ze bij Mimo’s ook voor kwaliteit over kwantiteit. Dat zorgt ervoor dat het langzaam groeit, de start niet makkelijk was maar hij nu wel zijn plek heeft verdiend. “Er komen mensen vanuit Geldrop, Veldhoven, Maarheeze en Westerhoven speciaal naar ons toe omdat we alles dagelijks vers maken en we voor het beste kwaliteit kiezen.”

Bijna ten onder

Aslan steekt hart en ziel in de zaak en dat hart had er drie jaar geleden voor gezorgd dat hij er bijna mee moest ophouden. Tijdens het werk kreeg de eigenaar een hartaanval en besloot hij in een opwelling de zaak te verkopen. “Op dat soort momenten besef je dat je leven meer waard is dan een zaak.” Maar doordat er op de advertentie stond dat Aslan wegens gezondheidsredenen de zaak wilde verkopen kwamen er alleen maar aasgieren op af. “Maar een simpel bod neem ik niet zomaar aan. Ik weet wat mijn zaak waard is.” En daarom staat hij nu nog steeds achter de grill. “Ik heb wel besloten om de openingstijden iets te verkleinen zodat ik iets meer rust kan nemen.” Maar of Mimo’s nog lang op die plek blijft op de Aalsterweg is nog maar de vraag. Wanneer Den Hof op de schop gaat willen ze eigenlijk dat hoekje waar onder andere Mimo’s zit platgooien. “Maar de buren op de hoek willen niet weg dus dan mag ik automatisch ook blijven. Als er echter toch een akkoord komt dan open ik gewoon ergens anders in het dorp. Want de naam heb ik toch al.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant