Het Waalres Museum maakte een voorbeeld van het werk van beide kunstenaars.
Het Waalres Museum maakte een voorbeeld van het werk van beide kunstenaars.

Expositie ‘Schoonheid van Imperfectie’

Algemeen 317 keer gelezen

WAALRE - Het Waalres Museum exposeert van zaterdag 16 oktober tot en met zondag 12 december  in een nieuwe expositie, schilderijen van Willemijn Geerts-Mulder en objecten van Hetty de Boer-Blonk onder de titel ‘Schoonheid van Imperfectie’. Zij openen de tentoonstelling op zondag 17 oktober om 17:30 uur.

Door Joost Bresser

Hetty de Boer-Blonk is autodidact en maakt in haar atelier in Spoordonk beelden, objecten, panelen van materialen met een verleden, en land-art installaties in binnen en buitenland. In 1980 vond ze op het strand van Oost-Duinkerken het voorwerp, dat ze later is gaan zien als ‘de Aanleiding’. 

Het had iets, een eigen identiteit. Een wezen uit een andere, lang vergeten wereld. Door het verzamelen, observeren en het gaan herkennen van structuren, vormen en materialen wakkerde haar scheppingslust alleen maar aan. Begin 1995 kwam het tot een ware explosie van creatief werk. Beelden, objecten en panelen volgden elkaar in rap tempo op.

Nu jaren later is de creatieve stroom nog altijd niet opgedroogd. Een broeiende onderliggende emotie is meestal aanleiding voor het intuïtieve proces waarin haar werk tot stand komt. Met veel bezieling verwerkt Hetty haar gevoelens, gedachten en zienswijze in beelden, buitenprojecten, land-art, poëzie, film, objecten en panelen. Ze exposeert geregeld in galeries en privésfeer. Hoewel Hetty trots op het feit dat ze autodidact is en haar werk tot stand komt zonder officiële opleiding in de kunsten, heeft zij de afgelopen jaren verscheidene workshops gevolgd op het gebied van materialen, bewerkingsmethoden en creatieve ontplooiing. Ze vindt het echter van groot belang zichzelf te zijn en te blijven, haar kunstenaarschap te ontwikkelen en te verfijnen, zonder vast te zitten in dogma’s van welke kunststroming dan ook. Ze hoopt dat mensen die authenticiteit in haar werk waarderen.

Willemijn Geerts-Mulder 

Willemijn Geerts-Mulder schildert al vele jaren en laat zich in haar schilderijen inspireren door de natuur. In Waalre zijn de schilderijen van haar kippen bekend. Ze heeft regelmatig exposities en open-atelier dagen. Na haar opleiding aan de Design Academie (AIVE) Eindhoven en een opleiding bezigheidstherapie heeft Willemijn een aantal jaren gewerkt als hoofd- en docent bezigheidstherapie. Toen haar kinderen klein waren volgde zij de Academie voor Schone Kunsten in België. In Geldrop in de oude witte Twekafabriek had zij 20 jaar haar schilderatelier. Haar werk is geïnspireerd door de natuur en gaat over haar leven onder andere vermomd in kippen, mantels, spinnen en bomen. 

Het is regelmatig te zien in diverse tentoonstellingen, bijvoorbeeld in Pand P en het Van Abbe Museum in Eindhoven. Elk jaar doet ze met veel succes mee aan de Eindhovense Atelierroute. ‘Verstilde momenten’ was een expositie in 1999 met werk over de jeugd van haar ouders. Willemijn is lid van diverse kunstenaarsgroepen.  

Meer informatie

Het Waalres Museum is gevestigd aan de Willibrorduslaan 4 in Waalre en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is 4 euro. Meer informatie:
www.hetwaalresmuseum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant