Eelco Kooiker achter het Flentrop-orgel in de Agnus Dei-kerk. Vrijdag verzorgt hij een concert op het orgel.
Eelco Kooiker achter het Flentrop-orgel in de Agnus Dei-kerk. Vrijdag verzorgt hij een concert op het orgel.

Henk en Eelco Kooiker geven concert op Flentrop-orgel

Algemeen 162 keer gelezen

WAALRE - Henk Kooiker en Eelco Kooiker geven vrijdag 8 oktober een orgelconcert in de serie AD-concerten. Zij bespelen die avond het prachtige Flentrop-orgel van de Agnus Dei-kerk.

Het is dit jaar 400 jaar geleden dat Jan Pieterszoon Sweelinck overleed. Hij was componist, organist, klavecinist, muziekpedagoog, muziekorganisator en ensembleleider. Sweelinck’s reputatie in Amsterdam was zeer groot en tal van Duitse musici kwamen bij hem studeren. Hiermee drukte hij zijn stempel op de ontwikkeling van de orgelmuziek, met name in Noord-Duitsland. Latere componisten als Johann Reincken, Dieterich Buxtehude en Heinrich Scheidemann waren op hun beurt inspiratiebron voor componisten als Johann Sebastian Bach.

Programma

Op het programma staan onder andere Mein junges Leben hat ein End (Jan Pieterszoon Sweelinck), Preludium en Fuga in D-Dur, BWV 532 (Johann Sebastian Bach) en Prélude, fugue et variation (César Franck).
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij; bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Reserveren kan via mail naar: adconcerten@gmail.com

Meer informatie: www.adkerk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant