Naar paddenstoelen zoeken en er over leren kan op zondag 10 oktober. (Foto: IVN Valkenswaard-Waalre)
Naar paddenstoelen zoeken en er over leren kan op zondag 10 oktober. (Foto: IVN Valkenswaard-Waalre)

Op zoek naar paddenstoelen met IVN

Algemeen 136 keer gelezen

WAALRE/VALKENSWAARD - IVN Valkenswaard-Waalre verzorgt zondag 10 oktober twee paddenstoelenwandelingen in het Leenderbos. 

Om 11.00 uur start een paddenstoelenwandeling speciaal voor fotografen van paddenstoelen. Deze duurt tot circa 13.00 uur. De deelnemers krijgen voldoende gelegenheid om opnames te maken en wordt er informatie gegeven over het maken van foto’s van paddenstoelen. Van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt de middagwandeling plaats voor volwassenen en kinderen. Het IVN raadt aan om een zakspiegeltje mee te brengen zodat de geïnteresseerden de paddenstoelen ook onder de hoed kunnen bekijken.

Het Leenderbos is met zijn verschillende bosbegroeiingen een El Dorado voor paddenstoelen. Onder leiding van IVN-gidsen wordt naar paddenstoelen gezocht. Naast uitleg over de diverse soorten paddenstoelen, het gebruik door onze voorouders, wordt ook de rol van de paddenstoel in de natuur toegelicht zijn er diverse anekdotes over paddenstoelen. Verzamelen is de parkeerplaats aan de provinciale weg Valkenswaard-Leende, afslag Leenderbos. Deelname is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant