Op stap met een geheimzinnige gids en lantaarn. (Foto: Natuurmonumenten-Peter de Krom)
Op stap met een geheimzinnige gids en lantaarn. (Foto: Natuurmonumenten-Peter de Krom)

Op stap met de Nachtwachter in het Dommeldal

Algemeen 131 keer gelezen

REGIO - Natuurmonumenten organiseert op zaterdagavond 16 oktober een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar in het Dommeldal. Durf jij mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken? 

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip ‘Sluier van stilte’ en de woorden ‘Krekelstem’ en ‘Nachtconcert’. Na de activiteit zwaait de Nachtwachter de deelnemers uit en gaat vervolgens zelf de nacht weer in. 

Praktische informatie

Prijs per kind 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet leden.Er is per kind maximaal 1 begeleider toegestaan.  Zaklampen zijn tijdens de tocht natuurlijk uit den boze. Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest. Draag donkere onopvallende kleding. Het Dommeldal kan erg nat zijn; laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. De start is om 19.00 uur op de parkeerplaats bij Café-Camping de Volmolen, Volmolen 1 in Riethoven. Deelname uitsluitend na aanmelding op www.nm.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant