De ELE Rally is dit jaar een eendaags evenement op zaterdag 9 oktober. (Foto: Joris van Esch).
De ELE Rally is dit jaar een eendaags evenement op zaterdag 9 oktober. (Foto: Joris van Esch).

Spektakel in de 56e ELE Rally verwacht

Algemeen 218 keer gelezen

REGIO - Onverhoopt moest Stichting ELE Rally op zoek naar een nieuw serviceterrein, nadat bleek dat bij De Rooy transporten op Ekkersrijt het terrein niet beschikbaar zou komen. Nadat er de nodige lijntjes zijn uitgegooid is er op de valreep gelukkig een nieuwe servicelocatie gevonden: Aquabest, even verderop gelegen van industrieterrein Ekkersrijt in Son.

De corona-periode heeft de organisatie van de ELE Rally heel wat hoofdbrekens bezorgd. De organisatie heeft altijd flexibel moeten zijn om alle mogelijkheden open te houden. Het overleg met de gemeenten en veiligheidsregio’s is goed verlopen en iedereen  is dan ook positief gestemd een evenement te kunnen organiseren dat aan de corona veiligheids- en gezondheidsmaatregelen voldoet. Het evenement is voor publiek toegankelijk indien een geldige QR-code in de coronacheck-app getoond kan worden in combinatie met een geldig ID-bewijs. 

De 56e

Na de start om 12:00 vanaf het Kerkplein in Son staat meteen klassementsproef Strijpse Kampen op het programma, die driemaal verreden zal worden gedurende de dag. 

Na Strijpse Kampen is het tijd voor de volgende ELE-klassiekers: Spoordonk, meteen gevolgd door het waanzinnige onverhard van Wintelre-Oerle. Na deze proeven staat er een service op de nieuwe locatie Aquabest gepland en hebben de equipes er reeds 36 kilometer op snelheid op zitten. Na de service zullen dezelfde proeven nogmaals verreden worden, en zit er een extraatje in het parcours voor de Cross Country deelnemers: Zij mogen Wintelre-Oerle nog een derde keer rijden.

De avond

Zaterdagavond zal het al vroeg donker zijn en dat betekent ook extra alertheid voor de equipes. Vanaf circa 18:30 wordt de 3e en laatste keer Strijpse Kampen verreden waarna de karavaan zich verplaatst naar klassementsproef MRT Engines (Sint-Oedenrode). In het verleden is deze proef al meermaals een scherprechter geweest. Meteen hierna staat Son/ Ekkersrijt op het programma waar op het scherpst van de snede gestreden zal worden. Na nog een service is het tijd voor de laatste 2 klassementsproeven: KP MRT Engines en Ekkersrijt zullen bepalen wie er met de prijzen vandoor gaat.

De ELE zal anders zijn dan anders, door de herfst

Publiek

Wie de rally goed wil volgen doet dat natuurlijk door op de diverse voorverkooppunten een informatiepakket en/ of een ELE-petje te kopen. De entree tot een klassementsproef bedraagt 7 euro en kan bij de ingang van de proef (contant) betaald worden. Alle informatie over waar wel en waar geen publiek wordt toegelaten, is te vinden op de website van de ELE Rally.
www.elerally.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant