Pia Wolters nam op donderdag 9 september officieel afscheid als bestuurslid van Waalres Erfgoed.
Pia Wolters nam op donderdag 9 september officieel afscheid als bestuurslid van Waalres Erfgoed.

Afscheid bij Waalres Erfgoed

Algemeen 370 keer gelezen

WAALRE - Het bestuur van Stichting Het Waalres Erfgoed heeft donderdag 9 september afscheid genomen van twee prominente medewerkers. 

Deze dag nam bestuurslid Pia Wolters afscheid van de stichting. Al vanaf de oprichting in 1986 was zij verbonden als medewerker aan de stichting en vanaf 1987 tot op de dag van vandaag, als bestuurslid van de Stichting Waalres Erfgoed te Waalre. Pia heeft een groot aandeel gehad in de beoefening van de heemkunde, met name voor haar inzet als bestuurslid, haar verantwoordelijkheid voor de fotowerkgroep, als organisator voor de donateursavonden en markten, als auteur voor het informatieblad ‘Spinning Houwe’ en voor haar telkens terugkerende aandacht voor de medewerkers van de stichting.
Als blijk van waardering ontving Pia uit handen van Waalres Erfgoed-voorzitter Lambert Jansen namens de Stichting Brabants Heem, de Zilveren Draaginsigne met bijpassende oorkonde. Tot vreugde van Waalres Erfgoed blijft Pia Wolters nog bij de stichting betrokken en zal zij zich blijven inzetten voor de fotogroep.

Jan Middelink

Deze donderdag nam Waalres Erfgoed ook afscheid van haar gewaardeerde medewerker Jan Middelink. Na zijn pensioen is Jan Middelink al 11 jaar de drijvende kracht en aanspreekpunt voor de stichting. Alle documenten kwamen door zijn handen en pas daarna kregen ze een plaatsje in het archief. Op de zolder van het Klooster was hij de man die drie dagdelen alles aanstuurde en de medewerkers begeleidde in hun werkzaamheden. “Waalres Erfgoed is Jan Middelink dankbaar voor zijn inzet tijdens de verhuizing van het Klooster naar het Huis van Waalre, wat een omvangrijke klus was”, aldus het bestuur van de stichting.
De laatste jaren kwamen alle documenten nog eens langs toen ze in het nieuwe systeem moesten komen. Naast al deze werkzaamheden is Jan Middelink jarenlang secretaris en bestuurslid geweest.

Waalres Erfgoed is opgericht om het erfgoed van de gemeente Waalre veilig te stellen voor haar inwoners en hun nageslacht. Zij doet dit sinds haar oprichting in 1986 door het verzamelen, bestuderen en beschrijven van documenten en foto’s van de gemeente Waalre. Vóór de samenvoeging in 1923 waren dit de kerk-dorpen Aalst en Waalre.

Daarnaast wil Waalres Erfgoed het dagelijks leven van de bewoners van de gemeente door de eeuwen heen zoveel mogelijk inzichtelijk maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant