Walking Hockey, een veilige en laagdrempelige manier van bewegen. (Foto: KNHB/Willem Vernes)
Walking Hockey, een veilige en laagdrempelige manier van bewegen. (Foto: KNHB/Willem Vernes)

Voor iedereen wat te doen in Nationale Sportweek

Algemeen 137 keer gelezen

WAALRE - Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september om draait. Waalre grijpt deze week aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en zo iedereen inspireren (weer) te gaan sporten en bewegen. 

Tijdens de Nationale Sportweek staan de volgende activiteiten op de agenda: 

Zaterdag 18 september, 13.00-16.00 uur Urban Sports Playgrounds in Winkelcentrum Den Hof in Aalst. 
Jeugd tot en met 17 jaar is welkom op Den Hof in Aalst waar zij gratis kunnen kennismaken met verschillende Urban Sporten zoals: Freerunning, Breakdance, Freestyle voetbal en Ninja for a Day. Aanmelden hoeft niet.

Maandag 20 september, 15.00-16.00 uur, proefles Walking Hockey (voor 50+) bij DVS Hockey op het Sportpark Aalstervelden aan de Arembergstraat 14a. 
Tijdens een proefles door trainster Hedy van Woesik, maken de deelnemers kennis met de nieuwe buitensport Walking Hockey. Walking Hockey wordt gespeeld op een klein veld in wandeltempo, rennen mag niet en de bal en stick blijven onder heuphoogte. Plezier in bewegen staat voorop.

Maandag 20 september, 19.30-21.30 uur, Open Inloopavond badminton (volwassenen, vrij spelen) in Sporthal ’t Hazzo.
Badmintonvereniging Brabantia zet haar deuren open. Iedereen is welkom, maar om mee te spelen moet natuurlijk wel zaalschoenen en sportkleding gedragen worden. Rackets kun je lenen.

Woensdag 22 september, 10.00-11.00 uur, proefles Walking Football (voor 60+) bij DVS Voetbal, Sportpark Aalstervelden, Sophiastraat 13a.
Oud-international Harry Lubse heeft flink ervaring met Walking Football en laat deelnemers tijdens de proefles kennismaken met deze laagdrempelige manier van voetbal. Walking Football wordt gespeeld een klein veld in wandeltempo, rennen mag niet. Ook hier staat plezier in bewegen voorop. Aanmelden: secretaris@dvs-voetbal.nl.

Woensdag 22 september, 10.00-10.10 uur, 10 @ 10 Challenge op de basisscholen in Waalre.
Met een aantal bekende sporters (online) worden de leerlingen van de Waalrese basisscholen in beweging gebracht. Zij ontdekken in 10 minuten verschillende soorten sporten. Want hoe leuk is het om samen te sporten met topsporters die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.

Woensdag 22 september, 20.00 uur, Kick Off Gezond Waalre in Het Huis van Waalre. Deelname is op uitnodiging.
Tijdens de Kick Off van Gezond Waalre vindt de officiële ondertekening plaats van het Waalres Preventieakkoord ‘Gezond Waalre’. Deze avond vindt ook de uitreiking plaats van het certificaat Sportiviteit & Respect.
Vanuit het Waalres Sport- en Beweegakkoord wordt het belangrijk gevonden dat er in Waalre met respect met elkaar wordt omgegaan ‘op en rondom de sportvelden’. Sportaanbieders worden gestimuleerd het stappenplan High 5! te bekijken. Sportaanbieders die dit, ontvangen een ‘Sportiviteit & Respect’-certificaat. Dit certificaat toont aan dat sportaanbieder er alles aan doet om een veilig sportklimaat te bieden.

Donderdag 23 september, 20.00-21.30 uur, Sportquiz 
Een unieke quizavond voor alle inwoners uit Waalre. Zij kunnen een team samenstellen van maximaal 5 personen en inschrijven via: sport@waalre.nl. Na aanmelding krijgt het team een duidelijke instructie en link naar de online sportquiz. De winnaar krijgt wint een compleet verzorgde BBQ.

Vrijdag 24 september, 15.30 uur, start Sjors Sportief & Sjors Creatief
Alle kinderen uit het basisonderwijs krijgen deze week het Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje. Hierin staan sportieve en creatieve activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Aanmelden kan vanaf vrijdag 24 september om 15.30 uur via www.sjorssportief.nl

Vrijdag 24 september, 18.30-20.00 uur, Open Inloopavond badminton (jeugd, vrij spelen) in Sporthal De Pracht. 
Badmintonvereniging Brabantia zet haar deuren open. Iedereen is welkom, maar om mee te spelen moet natuurlijk wel zaalschoenen en sportkleding gedragen worden. Rackets kun je lenen.

Zaterdag 25 september, 09.00-13.30 uur, Uniek Sporten Familiedag op het terrein van de Internationale School Eindhoven
Tijdens deze dag kunnen kinderen, jongeren én volwassenen met een beperking kennismaken met het sportaanbod in Eindhoven en omgeving. Het uitproberen van de verschillende sport- en beweegvormen staat centraal. Aanmelden via: www.eindhovensport.nl/nsw

Meer informatie 

Meer informatie is te vinden op de speciale Facebookpagina: 
www.facebook.com/sporteninwaalre

Alle activiteiten worden georganiseerd volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. Voor overige vragen , stuur een mail naar:
sport@waalre.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant