Tony Chocolonely-eigenaar Teun van Keuken is de eerste gast in de nieuwe talkshow van de verschillende bibliotheken.
Tony Chocolonely-eigenaar Teun van Keuken is de eerste gast in de nieuwe talkshow van de verschillende bibliotheken. Foto:

Teun van Keuken bij Rondje Brabant Presenteert

Algemeen 276 keer gelezen

EINDHOVEN - Journalist, columnist en programmamaker Teun van Keuken is woensdag 15 september te gast in ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Eindhoven. Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. 

Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waar Teun van Keuken, de naamgever en initiatiefnemer is. Het bedrijf werd in 2003 door hem opgericht. Hij is een echte out-of-the-box denker en maatschappelijk verantwoord ondernemer. Daarnaast presenteert hij diverse onderzoeksprogramma’s en schrijft wekelijks een column voor de Volkskrant. Hierin stelt hij - met de nodige humor - actuele maatschappelijke kwesties aan de kaak. 

‘Teun van Keuken is oprichter en naamgever van Tony’s Chocolonely’

Daarnaast schreef hij drie boeken: van een roman over de schrijnende ongelijkheid in de maatschappij eind jaren zeventig tot ‘De Supermarkt Survivalgids’: keuzes maken in de supermarkt waar veel verleidingen liggen. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Theo Verbruggen over onder andere de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel.

Samenwerking

Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven en Cubiss. Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Teun van de Keuken is de eerste gast, maar ook gerenommeerde namen als Maarten van Rossem, James Kennedy en Eva Rovers staan op het programma. Elke spreker is gespecialiseerd in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op de snel veranderende samenleving en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. 

‘Maarten van Rossem, James Kennedey en Eva Rovers staan ook op het programma’

De bibliotheek draagt hier graag haar steentje aan bij en elke spreker staat in relatie tot één of meer van deze doelen. Interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream.

Theo Verbruggen

Theo Verbruggen heeft al meer dan dertig jaar ervaring als journalist, radio- en televisieverslaggever en televisiepresentator. Hij werkte voor de VARA, de NOS, VPRO en werd verslaggever van het Koninklijk Huis. Bij Omroep Brabant presenteerde hij de programma’s ‘Gestrikt’ en ‘Zaak voor tv’. Overal waar hij komt, heeft hij wel iemand geïnterviewd. Bekende én onbekende mensen. Hij kan ingewikkelde zaken terugbrengen tot de kern in voor iedereen begrijpelijke taal. Serieus, met af en toe een kwinkslag.

Praktische informatie

Rondje Brabant Presenteert is op woensdag 15 september van 20.00 uur tot 21.30 uur in De Witte Dame aan de Emmasingel in Eindhoven. De kaarten voor het bijwonen in de bibliotheek zijn al uitverkocht. Het interview is ook via een livestream te volgen. Toegang tot de livestream kost 7,50 euro. Aanmelden kan via de website:

www.bibliotheekeindhoven.nl/rondjebrabantpresenteert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant