Orthopedisch chirurg Wart van Zoest en Guus Gilsing.
Orthopedisch chirurg Wart van Zoest en Guus Gilsing. Wendy Bekkers

Zorgprofessionals op weg naar Tokio

Algemeen 130 keer gelezen

REGIO - Het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport zijn deze sportzomer extra verbonden met de Nederlandse sporters in Tokio. De open water zwemmers, schoonspringsters, synchroonzwemsters, hippische ploeg, BMX-ers en tennissers van TeamNL staan tijdens de Olympische Spelen onder medische begeleiding van sportzorgprofessionals van het ziekenhuis en TopSupport.

Orthopedisch chirurg Van Zoest is lid van de medische staf van TeamNL en tijdens de Spelen verantwoordelijk voor de sport orthopedische zorg van alle atleten van TeamNL en de sportmedische zorg van de BMX-ers en tennissers. “We leven hier met het team al een hele tijd naar toe. Vorig jaar ging het grootste sportevenement van de wereld helaas niet door, dus we kijken er nu extra naar uit. De voorbereidingen waren goed en we zijn klaar om onze topatleten zo goed mogelijk te ondersteunen”, aldus Van Zoest. Sportfysio- en manueel therapeut Guus Gilsing verzorgt de medische begeleiding van synchroonzwemsters Bregje en Noortje de Brouwer. Ook begeleidt hij schoonspringsters Inge Jansen en Celine van Duijn, die hij sinds drie jaar ondersteunt bij hun voorbereiding in aanloop naar de Spelen in Tokio. Manueel therapeut Patrick Martens begeleidt de open water zwemmers in Tokio. Manueel therapeut Tessa van Roy ondersteunt de hippische ploeg op alle onderdelen: springen, eventing en dressuur. Ook zij ondersteunt de ploeg al geruime tijd.

Jarenlange verbinding

TopSupport verzorgt al jaren succesvol de (sport)medische zorg voor de Nederlandse topsporters van TeamNL. Regelmatig vergezellen sportzorgprofessionals van TopSupport atleten op grote toernooien zoals EK’s, WK’s, Olympische en Paralympische Spelen. Het St.Anna Ziekenhuis en TopSupport ontvingen hiervoor de kwalificatie High Performance Partner van TeamNL. Nederlandse Sport Federatie, NOC*NSF,  geeft hiermee erkenning voor de geleverde zorg en expertise van TopSupport aan Nederlandse topatleten. Tijdens de grote evenementen, maar ook in de voorbereidingen daarheen.

Achter de schermen

Tijdens hun verblijf in Tokio geven Guus, Tessa, Patrick en Wart een inkijkje in hun werk en een kijkje achter de schermen van de Olympische Spelen. Houd de social media kanalen van TopSupport en het St. Anna Ziekenhuis in de gaten voor meer info en updates vanuit Tokio. 

Orthopedisch chirurg Wart van Zoest en Guus Gilsing. (Foto: Wendy Bekkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant