Afbeelding

‘Zien en gezien worden’ in Waalres Museum

Algemeen 93 keer gelezen

Waalre - Zaterdag 22 oktober opent een nieuwe tentoonstelling in het Waalres Museum met de titel ‘Zien en gezien worden’. De tentoonstelling laat werken zien van Annie Meussen (illustrator en beeldend kunstenaar) en Thom Kikkert (fotografie). Met de titel van de tentoonstelling proberen beide kunstenaars aan te geven hoe verschillend zij te werk gaan. Beiden observeren mensen en voorwerpen maar het zien daarvan wordt door elk op een heel andere wijze vormgegeven: de een met penseel en papier en de ander met een camera.
Annie Meussen werd al in haar jeugd geïnspireerd door het tekenwerk van haar vader, die haar professionele instructies gaf. Voor de Vereniging van Natuurmonumenten maakte zij natuurgetrouwe afbeeldingen met verkleuringen aan de onderste blaadjes. Die verkleuringen zijn kenmerkend in haar hele oeuvre. Annie maakt kalenders, illustraties voor natuurboeken en prentenboeken.
Thom Kikkert maakt foto’s van mensen in hun dagelijkse bestaan. Hij vindt het belangrijk dat de karakters van de personen goed tot uitdrukking komen en dat de kijker zelf een verhaal kan zien in de foto’s Ook maakt hij natuurfoto’s die soms een spannende, mysterieuze uitstraling hebben.
In Het Waalres Museum t/m/ 15 januari volgend jaar, Willibrorduslaan 4, Waalre op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 -17.00 uur.
Meer informatie:

hetwaalresmuseum.nl

Annie Meussen tekent voorwerpen, zoals een beest of een popje van zachte stof, maar ook een doekje dat een kind altijd bij zich heeft. Het is ‘s nachts onmisbaar en bij het wakker worden moet het er meteen weer zijn. Zij noemt dat haar project “geliefd en onvervangbaar”, dat ook een plaats in de tentoonstelling heeft. In de loop der jaren heeft zij heel wat van deze dierbare voorwerpen getekend en dat wil ze ook blijven doen. Over dit project heeft zij een boek gemaakt dat te koop is in Het Waalres Museum

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant