Afbeelding

Feestelijk Kerstconcert door MAW in de Agnus Dei kerk!

Algemeen 72 keer gelezen

Op zaterdag avond 17 december vond het traditionele kerstconcert door leerlingen van Muziekonderwijs Aalst-Waalre (MAW) weer plaats in de Agnus Dei kerk. Dit keer was het een extra feestelijk concert omdat MAW ook vierde dat ze 20 jaar bestaat. De kerk was sfeervol versierd met een prachtige kerstboom en lichtjes en de mooie gedrukte programma’s in kerstomlijsting lagen klaar bij de ingang van de kerkzaal. Door de grote animo en het aantal inschrijvingen van de leerlingen werd het concert in tweeën gedeeld. Het eerste gedeelte waarin de jonge leerlingen speelden begon om 17.00 uur. De kerk stroomde al gauw vol met ouders , opa’s en oma’s, kennissen en vrienden. Het was een feest om de kinderen op instrumenten als piano, viool, dwarsfluit, accordeon, gitaar, trompet,harp en keyboard kerstliedjes en andere ‘bij-kerst-passende-stukjes’ te horen en te zien spelen. Van tevoren met geconcentreerde en gespannen gezichtjes en na hun optreden vol trots en met een brede lach. Er was zelfs een heuse ‘kerstmutsen-estafette’ en er waren diverse ensembles en solo optredens. Muzikantjes in de dop…!
Het tweede gedeelte van het concert waarin de gevorderde leerlingen speelden, begon om 19.00 uur. Speciale gast hierbij was Alexander van Holstein, de wethouder van Cultuur van de gemeente Waalre. Hij sprak zijn bewondering en waardering uit voor het musiceren . Hij vertelde dat hij zelf gitaar speelt en daar bijzonder veel plezier aan beleeft .Hij feliciteerde MAW en zijn docenten met hun 20-jarig bestaan. “ Al 20 jaar muziekplezier voor iedereen in Aalst-Waalre, dat is iets om trots op te zijn !” waren zijn woorden.
Het concert van 19.00 opende verrassend met prachtige koorzang van achter uit de kerk en werd daarna voortgezet met optredens op harp, piano, dwarsfluit,viool,accordeon, gitaar en blokfluit. De meest uiteenlopende stijlen en componisten passeerden de revue: van de filmmuziek van Einaudi (Les Intouchables) op zowel harp als piano , het Forellenquintet van Schubert voor 3 dwarsfluiten, diverse kerstarrangementen, Telemann, de ‘Berceuse’ van Fauré op viool, de Barbier van Sevilla van Rossini , Morenita do Brasil op twee gitaren door Inge en Koen van Gent, en de prachtige ‘Vocalise’ voor viool en piano gespeeld door Maarten Visscher. Na afloop van beide concerten was er voor iedere deelnemer een vrolijke rode kerstbal, heerlijke warme chocolademelk , glühwein en natuurlijk kerstchocolaatjes. Het was een bijzonder avond waarin iedereen genoten heeft van veelbelovende jonge mensen die plezier beleven aan het maken van muziek. 20 Jaar MAW, wat een rijkdom voor Waalre!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant