Martijn Verburgh.
Martijn Verburgh.

Ensemble Profondamente met ‘Wee de eenzamen’

Algemeen 100 keer gelezen

WAALRE - Zondagmiddag 16 oktober om 15.00 uur is het podium van de Oude Willibrorduskerk in Waalre gereserveerd voor het ensemble Profondamente waarvan de vaste kern wordt gevormd door de Waalrenaar Eelco Kooiker op klavecimbel en orgel en Martijn Verburgh op viola da gamba.

In samenwerking met Joyce Vermeer, sopraan en Jasper Michiels op theorbe brengen deze vier musici het programma ‘Vae soli’ hetgeen zoveel betekent als ‘Wee de eenzamen’. Het wordt een concert met muziek van onder anderen Monteverdi, Frescobaldi, Strozzi en Vitali. Een spannend programma, gevarieerd en gedurfd en in de keuze van de muziekstukken en titel kenmerkend voor de leden van Profondamente. Zij streven ernaar voortdurend nieuwe pareltjes uit de rijke historie van de oude muziek op te vissen.

Profondamente is al vaker te gast geweest bij Willibrordconcerten met aansprekende en geslaagde uitvoeringen van hoog niveau.

Gasten van Willibrordconcerten in de gelegenheid vanaf 13.30 uur voorafgaande aan het concert een bezoek te brengen aan Het Waalres Museum. Dit keer is daar de foto-expositie ‘Eigenwijs’ van Fotogroep Waalre te bezoeken. De toegang voor deze tentoonstelling is gratis. Toegangsbewijzen voor het concert kosten 7 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant