De decorandi Hendrik Hartjes (links) en Wil Brands. Foto: Theo van Sambeek
De decorandi Hendrik Hartjes (links) en Wil Brands. Foto: Theo van Sambeek

Koninklijke onderscheiding voor twee brandweerlieden

Algemeen 85 keer gelezen

Afgelopen vrijdag zijn Wil Brands en Hendrik Hartjes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Brenninkmeijer reikte de versierselen behorend bij deze onderscheiding uit tijdens de bindingsavond van de brandweer Waalre ter gelegenheid van het afscheid van de Vrijwillige Brandweer Waalre.

WAALRE - Brands en Hartjes ontvingen de onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de vrijwillige brandweer, waarmee zij zich ingezet hebben voor de openbare orde en veiligheid van de gemeente Waalre en omgeving.

Brands (62) nam na 43 jaar afscheid van de brandweer Waalre. Hij was van 1973 tot en met 2016 lid van de Vrijwillige Brandweer Waalre, waar hij van 1980 tot 2014 instructeur was. Sinds 1991 was hij werkzaam als oefencoördinator en specialist Trainen & Oefenen. Daarnaast was hij bestuurslid van de Stichting Brandweerkring Brabant-Zuidoost. In het dagelijks leven werkte Brands bij de gemeente Waalre als ambtenaar brandweerzaken. In 2014 is hij overgegaan naar de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Hartjes (60) nam na 24 jaar afscheid van de brandweer Waalre. Hij was vanaf 7 september 1992 tot 1 maart 2016 lid bij de Vrijwillige Brandweer Waalre, waar hij hoofdbrandwacht was. Bij de brandweer had hij als extra taak chauffeur ondersteuner VC1. In het dagelijks leven is Hartjes werkzaam bij Citroën Dereumaux.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant