Het bestuur van CV de Baltrappers maakt zich op voor het jubileumjaar. Foto: Theo van Sambeek.
Het bestuur van CV de Baltrappers maakt zich op voor het jubileumjaar. Foto: Theo van Sambeek. Foto: Theo van Sambeek

44 jaar CV de Baltrappers

Algemeen 100 keer gelezen

Op 9 december start het vierenveertig jarig jubileum van CV de Baltrappers. Nicky, de nieuwe prinses van de Baltrappers en haar adjudant Do, vallen met de neus in de boter. Een hartenwens gaat in vervulling ‘prinses zijn tijdens de vierenveertigste editie’. Dat is ook te begrijpen als je, net als Nicky opgroeit met carnaval bij de Baltrappers. Het zevenkoppige bestuur is druk bezig om van dit jubileumjaar een gedenkwaardig jaar te maken. voorzitter Gerard Wils doet een boekje open.

CV de Baltrappers werd in 1974 bij voetbalvereniging D.V.S in het leven geroepen, met de kantine van Sportpark de Aalstervelden als thuisbasis. Wils werd in 1988 lid van de Baltrappers. “Ik was in die tijd een beetje rebels, had wat moeite met protocol en kledingvoorschriften. We droegen rode kielen en zwarte broeken met een voetballertje als loge, niet erg flatteus. Omdat er erg de nadruk werd gelegd op rood/zwarte kleding, maar niet specifiek werd gesproken over een zwarte broek, zijn tot grote hilariteit de mannen een keer in zwarte rokken komen opdagen. Of ik droeg bewust een rode- en een zwarte sok. Toen ik voorzitter werd, was een wens van mij om de kledingvoorschriften los te laten, daar voelt iedereen zich prettig bij. Vijf jaar geleden hadden wij de primeur in de carnavalswereld met een vrouwelijke raad. Dat werd super goed ontvangen. Als vereniging is het een mooie binnenkomer. Ons ledental groeit, een groot aantal is jonger dan dertig jaar. Samen met ondersteuning van onze harde kern ouderen is de toekomst van de Baltrappers verzekerd.”

“De vereniging is één grote familie waar iedereen zich snel thuis voelt. Op vrijdag voor carnaval beginnen we met versieren en iedere dag groeit het aantal dat zich aansluit bij de carnaval. Wanneer we op dinsdagavond in Café Daan met een kring de carnaval afsluiten, de prins(es) en adjudant in het midden, rolt er menig traantje over de wangen. Tijdens het haringhappen doe ik een boekje open over het afgelopen seizoen. Ik heb dat boekje altijd bij me en noteer allerlei weetjes. Ondertussen worden er filmpjes en foto’s over geprojecteerd.”

“Door eenmalig vierenveertig euro te betalen word je lid en krijg je een uniek pin, bij honderdvierenveertig euro ontvang je twee vrijkaarten voor de tonpratersavond. We vieren het jubileum later in het seizoen met een zeskamp en er zijn plannen voor een ‘Meezing Aalst’. Op 9 december starten we om 20:00 uur met een receptie in ‘t Hazzo later op de avond gaat het gas erop. Vanaf 23:00 uur zingt Kevin Madero Nederlandstalige feestmuziek.”

www.debaltrappers.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant