De vrijwilligers van Stichting Levende Kerststal brengen Waalre in kerstsfeer. Foto: Theo van Sambeek.
De vrijwilligers van Stichting Levende Kerststal brengen Waalre in kerstsfeer. Foto: Theo van Sambeek. Foto: Theo van Sambeek

Waalre in kerstsfeer: feest van licht

Algemeen 78 keer gelezen

De decembermaand wordt een feest van licht. Niet alleen bij de mensen thuis staat een kerstboom, ook buiten wordt het overal feestelijk verlicht. In Waalre-dorp wordt de kerstmarkt door Stichting De Levende Kerststal, dit jaar alweer voor de vierde keer, georganiseerd. Met de insteek ‘Waalre in kerstsfeer’ wil deze stichting mensen samenbrengen tijdens de donkere dagen rond kerstmis en oud en nieuw. De stichting verzorgt verschillende activiteiten in de laatste twee weken van het jaar.

Net als de levende kerststal moet ook de kerstmarkt wijken voor de reconstructie van de Markt. Stichting Levende Kerststal had er een hard hoofd in of het wel door kon gaan. Ook nu zorgt Bas Leijten met de pastorietuin weer voor een oplossing. Op zondag 17 december staat de kerstmarkt, tussen 14.00-19.00 uur in de pastorietuin achter de grote Willibrorduskerk. Alle vijfentwintig kramen zijn volgeboekt en de standhouders staan ook dit keer klaar. In de kerk geeft Smartlappenkoor Efkes Schruwwe in samenwerking met een band een miniconcert. Het Willibrorduskoor verzorgt een kerstsamenzang en het Dédé danceballet treedt ook op in de kerk. De aanvangstijden zijn nog niet bekend. Buiten kun je met de huifkar ritjes maken door Waalredorp. De Kerstman is ook aanwezig. hij staat er met zijn arrenslee en je kunt samen met hem op de foto.

Maar Stichting Levende Kerststal heeft nog meer feestelijkheden in het vat zitten. Behalve de kerststal en de kerstmarkt realiseren de vrijwilligers in de week voor kerst en oud en nieuw een horecaplein in de pastorietuin. De mannen bouwen een aantal houten huisjes en er zijn zitjes waar je kunt genieten van hapjes en drankjes. Er is warme chocomelk, ranja, glühwein, winterbier van de tap en apfelstrudel te koop is. Voor de hartige trek is er erwtensoep, worstenbroodjes en zakjes chips. Op donderdag 21 en vrijdag 22 december is het thema ‘Kerst’ en wordt het plein vanaf 16.30 uur geopend. Dan speelt er kerstmuziek. Zaterdag 23 december start vanaf 14.00 uur een kindermiddag. De kinderen kunnen marshmallows maken, kerstballen versieren en zijn er nog andere activiteiten. Iedere avond is er sfeermuziek. Van donderdag 28 tot en met zondag 31 december wordt er Top 2000 muziek gedraaid. Openingstijden zijn op donderdag en vrijdag vanaf 16.30 uur. Op zaterdag en zondag is het horecaplein geopend vanaf 14.00 uur en is de levende kerststal te bezoeken. Vanaf vrijdag zijn er ook oliebollen te koop. Op oudejaarsdag sluit het plein om 17.00 uur. De meer opbrengst van ‘Waalre in kerstsfeer’ is voor Stichting Levende Kerststal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant