Kerststallen uit de hele wereld zijn in de kerstperiode te bewonderen in Het Waalres Museum.
Kerststallen uit de hele wereld zijn in de kerstperiode te bewonderen in Het Waalres Museum.

Kerststallen in Waalres museum

Algemeen 84 keer gelezen

Ook dit jaar is in de kerstperiode in Het Waalres Museum een selectie van haar grote kerststallencollectie te zien. Het museum is er trots op dat zij de beroemde Ninteman- collectie, die bijna 200 kerststallen en groepen uit alle werelddelen bevat, kan tonen.

Deze Ninteman collectie is aan Het Waalres Museum geschonken met de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen er naar kunnen kijken. Daarnaast is de komende kerstperiode ook een selectie van de kerststallen te zien die afkomstig zijn van Mevrouw Heezen uit Waalre. Het museum belooft dat de tentoonstelling een familiefeest is voor jong en oud is omdat het bijzonder is om alle kerststallen en kerstgroepen kunnen bekijken. Een kleurrijk geheel dat laat zien hoe in de gehele wereld het kerstfeest werd en wordt gevierd.

Zoals in het Christendom de geboorte van Jezus wordt gevierd, zo is er in het Hinduisme aandacht voor de geboorte van de God Vishnu die uit het water wordt geboren.Buddha wordt uit de zijde van zijn moeder geboren. En ook de oude Grieken schonken aandacht aan deze gebeurtenis door Dionysos te vereren.

In de bovenzaal van het museum worden artikelen uit de Brabantia collectie en Simplex puzzles en speelgoed tentoongesteld.

Openingstijden

De tentoonstelling is geopend vanaf zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari, op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Het museum is dicht op op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De entree is voor volwassenen 3 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 1,50 euro. Het museum is bereikbaar met bus lijn 7 van het NS station Eindhoven en op woensdag met Buurtbus 271 die een traject heeft in Aalst en Waalre.Het adres is: Willibrorduslaan 4, in Waalre. Meer informatie:

www.hetwaalresmuseum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant