De leerlingen van Muziekles Aalst-Waalre geven zaterdag 16 december hun traditionele kerstconcert in de Agnes Dei Kerk.
De leerlingen van Muziekles Aalst-Waalre geven zaterdag 16 december hun traditionele kerstconcert in de Agnes Dei Kerk.

Kerstconcert MAW in Agnes Dei kerk

Algemeen 88 keer gelezen

De leerlingen van MAW Muziekles Aalst-Waalre verzorgen zaterdag 16 december hun traditionele kerstconcert in de Agnus Dei-kerk aan de Julianalaan in Aalst.  Docenten en leerlingen hebben zich de voorbije weken enorm ingespannen om de bezoekers een afwisselend programma te bieden. Er zijn dit jaar twee concerten gepland. Zaterdag 16 december om 17.00 uur geven de jongste leerlingen acte de presence in het voorprogramma. Hierna volgt om 19.00 uur het concert door de gevorderde leerlingen en volwassenen. Beide concerten duren ongeveer één uur en zijn gratis te bezoeken.

Het beloven prachtige uitvoeringen te worden met voor elk wat wils en met een keur aan verschillende muziekstijlen en instrumenten. In een sfeer waarbij verbinden, delen en respect de trefwoorden zijn, krijgt alle goeds rond de kerstgedachte een gevarieerde muzikale invulling. Leerlingen en toehoorders zijn na het programma van harte uitgenodigd in de foyer van de Agnus Dei-kerk voor warme chocomel en een glaasje glühwein met iets erbij.

Muziekonderwijs bij MAW

De 24 aangesloten docenten zijn zelfstandig ondernemers, conservatorium geschoold en gediplomeerd voor lesgeven. Voor vrijwel alle instrumenten, theoretische muziekeducatie en stemvorming is onderricht beschikbaar. Lessen worden gegeven in de praktijkruimten bij de docenten thuis, in de drie gemeenschapshuizen, sommige scholen en in de Agnus-Dei-kerk. De docentenvereniging coördineert, faciliteert en organiseert. Daarnaast is er een samenwerking met de plaatselijke harmonieverenigingen en de basisscholen. Zo’n tien keer per jaar organiseert MAW Muziekles Aalst-Waalre vrij toegankelijke concerten. Daarnaast vinden er zogenaamde voorspeelmomenten plaats voor de familieleden van de leerlingen. Meer informatie: www.
muziekles-aalstwaalre.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant