Logo weekbladdeschakel.nl


Stef begint de dag opgewekt met de KWIEK- beweegroute. Foto: Theo van Sambeek.
Stef begint de dag opgewekt met de KWIEK- beweegroute. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Stef Nielen loopt de KWIEK-route

Sinds maandag 13 maart van dit jaar kun je in de Voldijn de KWIEK-route lopen. Deze start bij 't Hazzo en loopt door de wijk. De route is uitgezet om senioren meer in beweging te krijgen. Men kan op eigen initiatief en op ieder moment van de dag de oefeningen doen, maar op dinsdag en vrijdag kan ook van 10.00-11.00 uur, onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger, de route worden gelopen. De oudste en trouwste deelnemer is Stef Nielen die op 27 oktober 90 jaar hoopt te worden.

Waalre - Vijf vrijwilligers lopen om de beurt op dinsdag- of vrijdagmorgen met een groepje senioren mee. Allemaal hebben ze een sportieve achtergrond. Daarnaast loopt eens per maand de fysiotherapeut mee voor ondersteuning en om vragen te beantwoorden. Het groepje van de dinsdag staat deze dag onder leiding van Heidi van der Veer, zij was trainer bij atletiek. Het is inmiddels uitgegroeid tot een vaste club van elf dames en één heer.

Hij loopt met een rollator, maar dat weerhoudt Stef Nielen er niet van op dinsdag, samen met zijn echtgenote, het rondje KWIEK mee te lopen. "Ik heb altijd veel aan sport gedaan: gevoetbald, gehockeyd en cricket gespeeld. Het is belangrijk om in beweging te blijven. Mijn vrouw en ik hebben voordat de KWIEK-route er was, op seniorengym gezeten. Met de KWIEK-route kan ik de dag opgewekt beginnen. Ik sla dan ook geen dinsdag over. Het is fijn om buiten te zijn en daarbij te zorgen dat je in beweging blijft. Thuis heb ik alleen mijn krant en de puzzel, daarom ga ik twee keer in de week naar de dagopvang van De Pracht, daar wordt van alles georganiseerd. Ik leg daar de andere gasten uit wat KWIEK inhoudt. Dan doe ik wat oefeningen voor en probeer ze over te halen om ook mee te gaan doen. Goed voor lichaam, maar ook goed voor de geest en je hebt er nog wat gezelligheid aan. Na afloop drinken we een kopje koffie in 't Hazzo. Vanaf de start in maart tot nu toe hebben we maar één ochtend gehad dat het regende, toen zijn we in 't Hazzo oefeningen gaan doen. Hadden we toch ons portie beweging gehad."

Heidi van der Veer vult nog aan: "We hebben met de beheerder van 't Hazzo afgesproken dat we bij slecht weer naar binnen mogen, dan passen we de oefeningen aan. Je hoeft je van te voren niet aan te melden, maar je moet wel op tijd zijn. Meedoen is gratis, het kopje koffie na afloop moet je zelf betalen."

Er is een landelijke website met meer informatie: www,kwiekbeweegroute.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox