Logo weekbladdeschakel.nl


Voor de bouwvakkers geen pannenbier, maar de friet gaat er ook goed in. Foto: Theo van Sambeek.
Voor de bouwvakkers geen pannenbier, maar de friet gaat er ook goed in. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Hoogste punt Beekdael bereikt

Op vrijdag 29 september kon wethouder José van Dijk op de bouwplaats van Beekdael de vlag hijsen, het hoogste punt is bereikt. Er was veel belangstelling van de toekomstige bewoners. De aannemer en de bouwvakkers werden in het zonnetje gezet. Dit keer geen 'pannenbier' want de huizen hebben een plat dak, maar een traktatie uit de frietkar was een goed alternatief.

 Van Dijk vertelde dat het project grote landelijke aandacht heeft door de manier waarop het tot stand is gekomen. "Door de samenwerking van de gemeente met de bouwonderneming enerzijds en de Collectief Particulieren Opdrachtgever (CPO) anderzijds, wordt hier gebouwd aan een levensloopbestendige omgeving met burenhulp als dat nodig mocht zijn. Ik ben hier nu voor de derde keer en het is telkens mooi weer, het project valt onder een goed gesternte." Willem Keeris, de architect, vertelt dat zowel het tot stand komen van het project als de bouw achterstevoren is gebeurd. "Gewoonlijk is er eerst het plan van de gemeente die bepaalt de locatie, het aantal woningen en de omgeving. Nu werd het aantal woningen aangepast aan de wensen van de opdrachtgever, de toekomstige bewoners. Er is veel betrokkenheid van CPO waardoor geen woning van binnen hetzelfde is, maar ik heb wel aan de buitenkant gewerkt aan een eenheid, dat brengt rust in de straat en komt de beeldkwaliteit ten goede."

Wim en Truus Huijs woonden dertig jaar in de Pastoor van der Heijdenstraat. In afwachting van hun nieuwe huis wonen ze tijdelijk op Den Hof. "Wij hebben plaats gemaakt voor een jong gezin. Er zijn meer echtparen die tijdelijk ergens anders wonen zodat zich een nieuwe generatie hier kan vestigen. CPO komt regelmatig bij elkaar om een vinger aan de pols te houden bij de bouw."
Ton en Lia Bonouvrié nemen straks met pijn in het hart afscheid van de huidige woning. "Ik woon er graag, maar het huis heeft drie verdiepingen met een grote tuin voor en achter. Ons nieuwe huis heeft maar één etage voor de logeerkamer, wij slapen beneden, alles is gelijkvloers. De tuin is kleiner en daardoor gemakkelijk bij te houden. We vinden het een goed moment om naar een seniorenwoning te verhuizen omdat we nu nog zelf kunnen bepalen waar we heen gaan."
Tineke en Wim Heijmans woonden 27 jaar in Aalst toen ze naar Eindhoven verhuisden. Zij zijn weer terug gekomen. "We hadden een mooi appartement, maar Tineke kreeg heimwee en nu zijn we blij dat we weer hier wonen. In Aalst voelen we ons thuis."

4 reacties
Meer berichten