Griet op de Beeck. Foto: Esther Gebuis.
Griet op de Beeck. Foto: Esther Gebuis.

Lezing Griet Op de Beeck

Algemeen 74 keer gelezen

Vlaamse bestsellerauteur Griet Op de Beeck komt zondag 15 december naar de Bibliotheek Waalre. Hier vertelt ze aan de hand van een aantal voorgelezen fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema’s in haar boeken. Na afloop is er ruimte voor vragen uit de zaal, boekverkoop en zal Griet Op de Beeck signeren.

WAALRE - Griet Op de Beeck debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende. Ze schreef daarna ook Kom hier dat ik u kus en de verhalenbundel Gij nu. Vijf jaar later zijn er van de drie titels opgeteld meer dan 750.000 exemplaren verkocht.

In het najaar van 2017 kwam Het beste wat we hebben uit, het eerste deel van een trilogie. Het tweede deel, Let op mijn woorden, is in september 2019 verschenen.

Griet Op de Beeck schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over de vreemde wereld en hoe we ons daarin kunnen bewegen. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Haar debuutroman Vele hemels boven de zevende werd enthousiast onthaald door de pers en genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil en het boek won De Bronzen Uil publieksprijs. Het werd een bestseller.

Kom hier dat ik u kus, werd twee jaar later door het boekenpanel van DWDD verkozen tot boek van de maand, wat Griet Op de Beeck definitief op de kaart zette als een schrijver die is gekomen om te blijven. De verhalenbundel Gij nu (2016) stootte meteen na verschijnen door naar de top van de bestsellerlijsten.

Praktische informatie
De lezing van Griet Op de Beeck is op zondag 15 december van 14.00 – 15.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19.

Entree bedraagt 12 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden. Reserveren:

bibliotheekeindhoven.nl/programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant