Als 'ik moet sporten' verandert in 'ik mag bewegen' zijn Leon en Hélène van Meijel, trots.
Als 'ik moet sporten' verandert in 'ik mag bewegen' zijn Leon en Hélène van Meijel, trots.

Trots als ‘ik moet’ verandert in ‘ik mag’

Algemeen 5 keer gelezen

Van ‘ik moet sporten’ naar ‘ik mag bewegen is een mooie transformatie. In de huidige tijd ‘moeten’ veel mensen nogal wat. En als dat dan langzaam verandert naar ‘ik mag’ dan zijn de eigenaren van Paramount `Fitness, Leon en Hélène van Meijel, trots.

AALST - Jonge mannen die hard werken aan hun fysiek. Vier, vijf of zelfs zes dagen per week. Oudere jongens die lekker een tochtje komen spinnen. Gewoon 1 keertje per week. Jonge meiden die er alles aan doen om nog mooier te worden. En oudere meisjes die gewoon lekker fit willen blijven. Moeders die zich moeten haasten tussen de school en de boodschappen. Maar wel nog vlug eventjes een lekker pittig lesje mee willen pakken.

Iedereen beleeft sporten en bewegen op zijn of haar eigen manier. En daar ligt ook de kern van Paramount. Het beleven. En omdat die kern op iedereen van toepassing is, komen al die mensen naar dezelfde plek. In de afgelopen jaren groeide de behoefte om die plek te verfraaien. Het was wat ‘stoffig’ en ‘oubollig’ geworden. Saaie kleuren, koude verlichting, geen geheel. Een is er gezweet, geploeterd, soms wat gevloekt en af en toe ook een traantje gelaten. Het waren dagen van ‘s morgens vroeg 07.00 uur tot laat in de avond, soms zelfs vroeg in de nacht. Maar na die ene week zagen Leon en Hélène ontstaan wat ze wilden neerzetten. Het werd zelfs mooier dan ze zelf hadden bedacht. In die ene week transformeerden zij hun zaak. Net zo mooi als de transformatie van ‘ik moet’ naar ‘ik mag’ …………

Hoe maak je van een saai pand een fijne plek? Door de saaiheid te benutten. De industriële look benadrukken. Betonkleuren, cementlook, vintage industrielampen en betonnen fittingen. Steenschotten als beslag. Van koud wit licht naar gemoedelijk warm licht. Van op elkaar gepropt naar ruimtelijk en overzichtelijk. Maar bovenal sfeervol, gemoedelijk en fijn.

Als Leon door de plaatselijk supermarkt loopt, ziet hij een soort blauwdruk van zijn centrum. Allemaal verschillende mensen die boodschappen doen. Geen één karretje bevat dezelfde producten. Maar toch vindt iedereen wat die zoekt. Omdat de winkel prettig, praktisch en mooi is ingericht. Dat is wat Paramount uitstraalt en uitdraagt. Een fijne, mooie en prettige omgeving. Verschillende boodschappenlijstje maar iedereen vindt wat die zoekt. Zaterdag 14 december is de heropening. En voor 2020 staan er nog wat mooie aanpassingen op de agenda.

Een van de vaste sporters is wethouder Lianne Smit: “Paramount is meer dan een sportschool. Het is een belangrijke plek in de wijk waar mensen elkaar van jong tot oud ontmoeten en iedereen mee kan doen. Leon en Hélène maken bewegen leuk en toegankelijk voor iedereen. De nieuwe vormgeving is echt een kers op de taart. Eigentijds en sfeervol. Een fijne plek om te zijn.”

Paramount Fitness & Health Center is gevestigd aan De Pracht 4 in Waalre.

www.paramountfitness.nl

Uit de krant