Projectkoor Quod Libet bestaat dit jaar precies vijftien jaar.
Projectkoor Quod Libet bestaat dit jaar precies vijftien jaar. Foto: eigen foto

Kerstconcert in de beste traditie

Algemeen 87 keer gelezen

Klassieke kerstliederen en melodieën die iedereen kent maar die op een uitermate stijlvolle en aansprekende wijze ten gehore worden gebracht, dat is waar het projectkoor Quod Libet al 15 jaar voor staat. Zondag 15 december om 15.00 uur is dit koor samen met enkele instrumentalisten te gast bij Willibrordconcerten in Waalre voor een kerstconcert in de beste traditie.

WAALRE - Vanaf 14.30 uur strooit beiaardier Nan Los vanuit de toren kerstklanken uit over Waalre. Na afloop van het concert is er nog tot 19.00 uur de gelegenheid de sfeervolle kerstmarkt en levende kerststal op het marktplein te bezoeken.

Quod Libet
Projectkoor Quod Libet (Latijn voor ‘naar believen’) bestaat uit een groep muzikale vrienden die sinds 2004 in wisselende samenstellingen op gezette tijden concerten geeft. Sfeervolle kerstconcerten en bijzondere themaconcerten waarin een componist centraal staat. Hierbij geholpen door een groep instrumentalisten die het koor in de loop der jaren ‘Friends’ is gaan noemen. Deze musici komen uit verschillende orkesten uit de regio, zoals ook de zangers uit diverse regionale koren afkomstig zijn.

Vanaf 2010 staat Quod Libet onder leiding van Marion de Wit. Dit jaar bestaan de kerstconcerten van Quod Libet, 15 jaar, en dat wordt gevierd met de traditionele kerstliederen die velen zo graag horen in deze tijd. Wat te denken van bijvoorbeeld het bekende ‘The little drummerboy’ uitgevoerd door koor en met verrassende intermezzi door viool, piano en drums. Of ‘Es ist ein Ros entsprungen’ en ‘Dona nobis pacem’ met de grootste zorgvuldigheid en met gevoel voor het moment gebracht zodat het een waar feest van herkenning wordt op 15 december.

Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een uitvoering Het Waalres Museum bezoeken. Daar loopt nu de expositie ‘Vertrouwen en kunst’, schilderijen van Tineke Kleij. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum aan de Willibrorduslaan 4 voor de gereduceerde prijs van 9 euro.

Toegang tot het concert kost 7 euro en plaatsen daarvoor zijn op zondag 15 december vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie: Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 Waalre. Sedert dit najaar is het verwarmingssysteem van de kerk verbeterd, de kou is daarmee letterlijk uit de lucht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant