Efkes Schruwwe tijdens een eerder  kerstoptreden. Foto: Harry Oosterbeek.
Efkes Schruwwe tijdens een eerder kerstoptreden. Foto: Harry Oosterbeek. Foto: Harry Oosterbeek

Woldere Winter Wonderland Concert

Algemeen 82 keer gelezen

In 1919 pakt meneer Broos het plan op om een harmonie op te richten. Een aantal muziekverenigingen gingen Harmonie Juliana voor, maar stopten voortijdig. Een Waalre zonder harmonie was ondenkbaar. Na de aanvraag van een gemeentelijke subsidie van 400 gulden gaat Harmonie Juliana van start in oktober 1919 met 28 leden. Er volgden vele concerten, concoursen en muzikale wandelingen.

WAALRE - Op dit moment bestaat Harmonie Juliana uit twee onderdelen: het harmonieorkest en de slagwerkgroep. Er zijn ongeveer 90 leden in de leeftijd van 8 tot 85 jaar. Een bijzonder moment in het 100-jarig bestaan was de uitvoering van de Kempische Passion op 13 en 14 april. Precies 100 jaar later op 19 oktober 2019 jl. vierde Harmonie Juliana haar 100-jarig bestaan. Uit handen van burgemeester Brenninkmeijer ontving de harmonie de Koninklijke Erepenning. Het symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere diensten van de harmonie. Hier is de harmonie heel erg dankbaar voor en uiteraard zijn zij trots op het bereiken van dit mooie jubileum.


Kerstconcert
Op zaterdag 21 december verzorgt de harmonie het eerste jubileumconcert; een kerstconcert met het harmonieorkest, de slagwerkgroep en meezing- en smartlappenkoor Efkes Schruwwe. Efkes Schruwwe, dat bestaat uit ongeveer 44 leden, is Kempisch voor ‘even grienen’ of ‘een traantje wegpinken’ en kan door vreugde of verdriet spontaan opkomen. Ook bij muziek kan dit zomaar ontstaan.

Het kerstconcert is in de sfeer van Woldere Winter Wonderland in samenwerking met de Vereniging voor de Jeugd. Een vereniging waarmee de harmonie zeer verbonden is en met wie zij al vele Wolderse activiteitenheeft georganiseerd.

Het concert vindt plaats in de Willibrorduskerk op de Markt in Waalre. De kerk is open vanaf 19:30 uur en het programma vangt aan om 20:15 uur. Er zijn beperkt aantal plaatsen in de kerk beschikbaar. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant