Veilingmeester Marcel Brouwer in actie.
Veilingmeester Marcel Brouwer in actie.

Goede doelen krijgen geld van Kringloop de Kempen

Algemeen 83 keer gelezen

REGIO - Het is een traditie aan het worden dat Kringloop De Kempen ieder jaar een grote veiling in haar winkel in Veldhoven houdt Het hele jaar door worden zowel in de vestiging Veldhoven als in die in Bergeijk en Waalre, binnenkomende kunstzinnige, antieke en andere waardevolle stukken apart gehouden om ze per opbod op de veiling te verkopen. De bedrijfsleider lijkt een speciaal oog te hebben om deze stukken uit de enorme hoeveelheid artikelen die jaarlijks worden binnengebracht te selecteren.

De belangstelling voor de veiling is ieder jaar groot. Veilingmeester Marcel Brouwer, die ook aan ‘Tussen Kunst en Kitsch’ meewerkt, is enkele uren bezig om alle stukken onder de hamer te brengen. Soms valt de de opbrengst tegen, maar vaak wordt er ook veel meer voor geboden dan gedacht.

De opbrengst is onderdeel van de exploitatie van de drie vestigingen, maar ook wordt ieder jaar een percentage van de opbrengst gebruikt om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. aangedragen door de circa 170 medewerkers.

In Waalre ontvangen twee organisaties ieder een bijdrage van 650 euro. De eerste is GOW-Welzijnswerk, dat vrijwilligers mobiliseert en ondersteunt die informele zorg bieden. De tweede is de Voedselbank, die voedselpakketten uitdeelt van Waalrenaren, die daar behoefte aan hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant