Logo weekbladdeschakel.nl


Iedereen kan meedoen aan de Ronde van Waalre. Zelfs als je in een rolstoel zit. Deze twee vriendjes laten het goede voorbeeld zien dat niemand zich buitengesloten hoeft te voelen van het evenement.
Iedereen kan meedoen aan de Ronde van Waalre. Zelfs als je in een rolstoel zit. Deze twee vriendjes laten het goede voorbeeld zien dat niemand zich buitengesloten hoeft te voelen van het evenement. (Foto: Ronde van Waalre)

Ronde als voorbereiding op marathon

AALST-WAALRE - Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor de Ronde van Waalre. Tegelijkertijd vormt dit het startsein voor de nationale sportweek in onze gemeente.

Loopgroep Waalre organiseert deze loop alweer voor het 18e jaar en de wedstrijd is dan ook niet meer weg te denken in de regio. Een populair onderdeel is de The Kids Company jeugdloop, een hardloopwedstrijd voor alle leerlingen van de vijf basisscholen in de gemeente Waalre. Elk van de vijf scholen maakt evenveel kans op de Cor Versmissen-bokaal door mee te doen met een groot aantal leerlingen.
De school die met de meeste leerlingen meedoet (naar rato van de schoolgrootte) wint de bokaal. De editie van 2016 kende ruim 300 deelnemertjes die elk één tot zes rondjes van 475 meter liepen na een gezamenlijke warming-up met muziek. De afgelopen twee jaar heeft basisschool 'de Drijfveer' deze wedstrijd gewonnen en daarmee de hegemonie doorbroken van de Openbare Basisschool in Aalst.
Per school wordt tussen 16.30 en 16.45 uur een 'schoolfoto' gemaakt op de Markt in Waalre.

Bijzonder is dat dit jaar de Ronde van Waalre het begin is voor de sportweek in de gemeente die de hele week hierna nog zal worden gehouden en die de bewoners in Waalre wil aanzetten tot meedoen en bewegen. De sportweek wordt geopend direct na The Kids Company Jeugdloop (17.30 uur) op de Markt in Waalre.

Om 18.00 uur start de wedstrijd voor de volwassenen. Er kan worden gekozen uit drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer, met een parcours over de Dreefstraat, Smeleweg, Loon, Timmereind, Hollandse Straat, Dommelseweg en via de Heikantstraat terug naar de Markt in Waalre waar start en finish zijn. De deelnemers ontvangen een leenchip voor de tijdmeting.
Douchen en omkleden kan in Sporthal de Hoeveland. Kom op tijd want de organisatie verwacht een recordaantal deelnemers, zeker gezien het feit dat dit een perfecte opmaat is in de voorbereiding voor de marathon in Eindhoven.

Op zaterdag 9 september kan er ook nog worden ingeschreven bij café De Wolderse Wever vanaf 16.00 uur. Er zijn mooie prijzen te verdienen voor de lopers die bij de eerste drie eindigen op de verschillende afstanden. Verder ontvangt iedere deelnemer een fraaie herinnering. Voor de jeugd is er limonade en een medaille te verdienen.
Kinderen op de vijf basisscholen in Waalre hoeven niet van de online voorinschrijving gebruik te maken voor de jeugdloop. Dat wordt centraal op de basisscholen geregeld. De na-inschrijving voor de jeugd is in tent vlak bij de kiosk en deze sluit om 16.45 uur. Meer info: loopgroepwaalre.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox