Logo weekbladdeschakel.nl


Elles Dillen is trots op haar boekje.
Elles Dillen is trots op haar boekje. (Foto: Theo van Sambeek)

Elles maakt haar schrijfdroom waar

WAALRE - Van jongs af aan bedenkt en schrijft Elles Dillen (36) kinderverhalen en gedichten. Heel lang was het haar ambitie om de journalistiek in te gaan of als vertaler te werken. Het kwam er niet van, een reguliere baan lokte. Toch bleef het schrijven kriebelen. Vanaf februari van dit jaar is Dillen gestart met een eigen bedrijfje 'Elles Schrijft' en sinds 25 augustus geeft Uitgeverij Boek Scout haar kinderboekje 'Beertje Juul en haar vriendjes ' uit. Elles maakt haar droom waar.

Beertje Juul is een leuk voorleesboekje, geschikt voor kinderen van nul tot zes jaar. De schrijfster heeft zelf kinderen van die leeftijd. "Het boekje lag bij mij al een paar jaar op de plank. Ik heb het eerst in eigen beheer uitgegeven, dat liep nog niet zo, daarom heb ik een aantal boekjes geschonken, onder andere aan Mappa Mondo in Waalre. Nu ik een eigen bedrijf heb ben ik verder gaan kijken en kwam zo uit bij uitgeverij Boek Scout die meteen enthousiast was om het boekje uit te geven en al uitkijkt naar deel twee en drie. De illustraties zijn van Mark Rijkelijkhuizen, hij wist Beertje Juul precies te tekenen zoals ik voor ogen had."

Elles geeft ook een boekje uit in eigen beheer 'Spelen zonder computer', met spelletjes voor binnen en buiten. Het is geschikt voor kinderen van vier tot twaalf jaar en er komen veel vergeten straatspelletjes in voor. Univé geeft het als geschenkboek uit en het is te koop bij de ANWB winkels en via hun web shop.

Dillen heeft op het gebied van schrijven niet stil gezeten. Ze volgde een deeltijd opleiding scenario schrijven bij NHA, een pittige opleiding waar ze volgens eigen zeggen veel geleerd heeft. "Maar met een baan en kleine kinderen blijft er weinig tijd en ruimte over om te schrijven. Sinds ik voor mezelf ben begonnen is daar verandering in gekomen, ik heb mijn eigen plekje op Strijp S in Eindhoven, daar vind ik aansluiting in creativiteit. Je kunt me nu ook inhuren voor het schrijven van een filmscript. Ik schreef al het scenario voor de dramafilm 'Emma', een film van dertig minuten die handelt over een probleemgezin. De première was in de Cacaofabriek in Helmond, werd ook gedraaid tijdens 'De nacht van het witte doek' in Deurne en is getoond in het auditorium op HTC Eindhoven. Er staat weer een nieuwe film op stapel en ik heb een script liggen voor een avonturenfilm. Daarnaast blijf ik natuurlijk kinderboekjes schrijven."

Beertje Juul is te bestellen via ISBN: 978-94-022-3843-3, mail voor meer informatie naar: elles.sipkes@gmail.com of kijk op:

www.ellesschrijft.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox