Logo weekbladdeschakel.nl


Brabantse gesneuvelde militairen herdacht in Willibrorduskerk

WAALRE - Op woensdag 13 september vindt voor de 73e maal de provinciale herdenking van Brabantse gesneuvelde militairen en verzetsstrijders plaats in de Willibrorduskerk in Waalre. De herdenking begint om 19.00 uur. Gastsprekers zijn Jac Kriens, oud docent Maatschappijleer van de scholengemeenschap De Nassau Breda en Frank Lammers, acteur, regisseur en televisiepresentator. Centraal staat het thema ‘Kinderen in oorlogstijd’
Bij de herdenking worden alle Brabanders, die hun leven hebben gegeven voor het vaderland, zowel als militair of als verzetsstrijder herdacht.

Deze 73e herdenking wordt opgeluisterd door het Foreman Vocal Choir, in samenwerking met leden van de slagwerkgroep harmonie Juliana Waalre en met het koor Ascolta. Verder werken aan het programma mee Chelsea Foreman, Ton van de Weem,  pianiste Natalja Tretiakova, organist Leen Nijdam, fluitist Stef Bazelmans, trompettist Herbert Bakker en beiaardier Nan Los.

Rond 19.40 uur speelt Herbert Bakker 'The Last Post' op trompet, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna wordt het Wilhelmus gezongen.

De herdenking in de Willibrorduskerk wordt geopend en afgesloten door de voorzitter van de Stichting de heer Frank Petter. Na afloop van de herdenking in de kerk gaan de aanwezigen, onder de klanken van de beiaard, in stille stoet via de Markt naar het provinciaal gedachtenismonument, het 'Oude Willibrorduskerkje'. Hier vindt onder muzikale begeleiding door Stef Bazelmans en Leen Nijdam de kranslegging en het defilé langs het graf van de Brabantse soldaat plaats. Na afloop van de kranslegging is eenieder van harte welkom voor een samenzijn in ontmoetingscentrum Het Klooster, gelegen aan de Hoogstraat 8 te Waalre.

Het bestuur van de Stichting nodigt ook de inwoners van Waalre nadrukkelijk uit voor het bijwonen van de herdenking.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox