V.l.n.r. Martijn Verspeek, Ivo Hallegraeff, winnares Elske van de Ven en Tom Dietvorst van Kringloop de Kempen Waalre.
V.l.n.r. Martijn Verspeek, Ivo Hallegraeff, winnares Elske van de Ven en Tom Dietvorst van Kringloop de Kempen Waalre. Foto:

Elske van de Ven wint Green Friday-actie

Algemeen 3 keer gelezen

Elske van de Ven (31) uit Waalre is de winnares van de Green Friday-actie, waarmee ze een zonnepanelenpakket won. “Wat een verrassing. Ik win bijna nooit wat”, was haar eerste reactie. Haar kassabon werd op 4 december door een notaris getrokken uit alle aankoopbonnen van klanten die tussen 20 en 28 november iets kochten bij Kringloop de Kempen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre.

REGIO - Bedrijfsleider Ton Dietvorst legt uit dat Kringloop de Kempen Black Friday heeft aangegrepen om aandacht te vragen voor de negatieve gevolgen voor het milieu van het veelvuldig kopen van alléén nieuwe spullen. “De alternatieve Green Friday-actie was daarom bedoeld om mensen uit de nodigen om vaker een tweedehands koop te overwegen, bijvoorbeeld bij de kringloop. Het helpt namelijk bij de vermindering van de CO2-uitstoot. De prijs is uiteraard ook gekozen met het oog op een goede daad voor het milieu”, licht hij toe.

Duurzaam

De winnares, die in de winkel van de Eindhovense Genneper Hoeve werkt, is een regelmatige klant van kringloopwinkels en met name die van Kringloop de Kempen in Waalre, die bij haar om de hoek zit.

“Deze prijs is heel welkom. We hadden het al vaker over zonnepanelen, maar die investering was op dit moment te hoog.” Elske en haar vriend Ivo Hallegraeff hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze plaatsten laatst een waterbesparende kraan, zijn tegen het weggooien van eten en zijn zuinig in hun energieverbruik. “Wij trekken liever een vest of trui extra aan als we het koud hebben, dan dat we de verwarming hoger zetten“, vertelt Ivo. “De aanschaf van een snijplankje, een dvd, een mooi colbertje en een Barbie voor mijn nichtje heeft me deze prijs opgeleverd”, somt Elske op.

De prijs

“Het prijzenpakket bestaat uit zes zonnepanelen van 365 Wp en een Solaredge omvormer; producten van hoogstaande kwaliteit waar we altijd mee werken”, aldus Martijn Verspeek van Installatiebedrijf Verspeek uit Valkenswaard, die de prijs ter beschikking stelde. “Onze ‘goeiegasten’ zorgen dat de hele installatie bij de winnares thuis straks gebruiksklaar is. Dus alles zit erbij, behalve de koffie voor deze goeiegasten tijdens de montage”, grapt hij.

Het jonge stel is in ieder geval erg in hun nopjes met de prijs. Ze kijken nu al uit naar de montage van de prijs zodat ze hun eigen groene stroom kunnen opwekken. “En met die koffie zit het wel goed”, lacht Ivo “want we runnen sinds dit jaar mobiele espressobar De Leeuwenkop-koffie.”

Kringloop de Kempen 

Het is de missie van Kringloop de Kempen om werk te doen dat bijdraagt aan het welzijn van mens en milieu. Kringloop de Kempen bestaat dit jaar 20 jaar, maar kon dat jubileum vanwege de coronamaatregelen niet vieren. Ze heeft vestigingen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre.

Uit de krant