Logo weekbladdeschakel.nl


Henrieke Goorhuis, winnaar van de Veldhovense Cultuurprijs 2017, is één van de vele talenten die met hun werk te zien zullen zijn op het Brabants Stripspektakel (Foto: Bert Jansen).
Henrieke Goorhuis, winnaar van de Veldhovense Cultuurprijs 2017, is één van de vele talenten die met hun werk te zien zullen zijn op het Brabants Stripspektakel (Foto: Bert Jansen). (Foto: Rob Weekers)

Weekenduitje: Brabants Stripspektakel

VELDHOVEN - Stripliefhebbers komen komend weekeind aan het trekken. Veldhoven is dan even het centrum van stripminnend Nederland tijdens de 2ste editie van het Brabants Stripspektakel. Liefhebbers van alle leeftijden kunnen dan hun hart ophalen aan superleuke strips, manga, comics, originele striptekeningen en nog veel meer. Bezoekers krijgen bovendien de kans om de makers van die strips te ontmoeten.

Er worden meer dan 100 striptekenaars verwacht uit binnen- en buitenland En er is vanaf nu extra ruimte voor superhelden en prinsessen voor de kinderen. Ook aanstormend tekentalent Henrieke Goorhuis geeft acte de présence, de Veldhovense speelt een thuiswedstrijd. Nog steeds zitten de bezoekersaantallen in stijgende lijn en elk stripfestival is een feestje. Toch vergrijst de stripverzamelaar en strips worden steeds minder gelezen. Om die reden wordt dit jaar de beurs nóg leuker aangekleed voor de kinderen. Bij aankomst treffen zij op het dak een grote opblaas Spiderman aan, een opblaas Obelix bij de ingang, meer cosplayers, dat zijn verklede mensen, mascottes.

Op het Kids Comix Festival zijn veel doe-activiteiten. Met het uitvoeren van tien opdrachten kunnen kinderen bijvoorbeeld een superheldendiploma behalen. Zondag kunnen zij op de foto met bekende figuren uit Frozen en er zijn knutseltafels en spellen. De flipperkasten en videogames staan er ook weer: alles in het Superhelden & Superschurken thema.

Bijzonder trots is de organisatie dat de 26-jarige Henrieke Goorhuis één van de gasten is tijdens de 32ste editie van het Brabants Stripspektakel. Onlangs won Goorhuis de Veldhovense Cultuurprijs. Bijna onvoorstelbaar dat uit pen, stift en papier in een kleine werkkamer zich zoveel groots werk kan ontspruiten. Organisator van het Brabants Stripspektakel en stripfanaat 'pur sang' -Patrick van Gelder- over de Veldhovense tekenares: "Henrieke Goorhuis is een aanstormend talent, die op Disney & Toonder niveau door aan het breken is. Ze tekent voor de Donald Duck, Tom Poes & Bommel en ook Woezel & Pip. Een echt toptalent. Wij gaan nog veel van haar zien. Ze signeert beide dagen bij ons en dan kun je haar ook aan het werk zien."

Zaterdag 2 en zondag 3 september vindt het Brabants Stripspektakel plaats in NH Conference Center Koningshof. Beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Adres: Locht 117/5504 RM Veldhoven. De entree bedraagt € 6.Parkeren is gratis. Voor de eerste 1000 bezoekers per dag, ligt er een gratis striptas klaar.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox