Logo weekbladdeschakel.nl


Medewerkers van Lumens heten je graag welkom op het terras
Medewerkers van Lumens heten je graag welkom op het terras (Foto: Renske Bartels)

Volksuniversiteit laat zien wat ze in huis heeft

WAALRE - Sinds 1 oktober 2016 beheert en exploiteert Lumens Het Klooster. Om een goede samenwerking te bevorderen opent Lumens nu samen met de Volksuniversiteit het nieuwe seizoen. De presentatie van de cursussen en activiteiten van de VUW vinden plaats in de foyer van Het Klooster, recht tegenover de hoofdingang in de Van Genugtenstraat.

Ruim 30 jaar kunnen mensen uit Waalre uiteenlopende cursussen volgen bij de Volksuniversiteit. Er is een ruim aanbod van creatieve cursussen zoals schilderen, tekenen en keramiek. U kunt er ook via een cursus leren om te gaan met een iPod en/of tablet en hoe te werken met alle mogelijke social media, bijna een must in deze tijd. Maar VUW biedt ook het socratisch café, een wijncursus en een cursus Yoga. Dit seizoen zijn er weer nieuwe cursussen zoals Active yoga, Yoga voor kinderen en teenagers, een cursus Bridge en een vervolgcursus Wijn. Er worden losse cursussen en workshops aangeboden en er zullen worden weer diverse lezingen gehouden, onder andere over kunstgeschiedenis. De cursussen worden via een webformulier geëvalueerd om tot nog betere resultaten te komen.

Tijdens de open middag zijn de docenten aanwezig om kennis mee te maken, vragen te stellen en om informatie over de cursus te verschaffen. Dynamo Jeugdwerk biedt inspiratielessen Breakdance en DJ, daarbij zullen er diverse breakdance demonstraties zijn. Er zijn dans- en muzieklessen. Ook wordt het aanbod van de diverse verenigingen uit Waalre, die thuis zijn in het Klooster, gepresenteerd. Tot slot zijn er hapjes te proeven van het nieuw te openen restaurant en is Sjaak Swinkels aanwezig met een wijnproeverij.

In het najaar opent Lumens een restaurant en kan men er werkervaring opdoen. Er is hier genoeg vraag naar vrijwilligers. Zo is er behoefte aan gastvrouwen en -heren, klusjesmannen of -vrouwen voor gebouw en tuin, mensen voor administratieve ondersteuning en helpers bij het organiseren van evenementen. Aanmelden kan via: info@hetkloosterwaalre.nl of telefonisch: 040-2214989.

Op zaterdag 2 september houdt Volks Universiteit Waalre (VUW) van 14.00 tot en met 17.00 uur in Het Klooster de open dag met het cursus aanbod voor het nieuwe seizoen. Om 15.00 uur is een proefles Yoga van Maria van der Schoot en om 15.30 uur geeft Karol Rodriques een open les Active Yoga. Aanmelden voor kan via:
www.volksuniversiteitwaalre.nl. Mail voor vragen naar vuwaalre@gmail.com

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox