Logo weekbladdeschakel.nl


Chris van der Linden voorziet bezoekers van een drankje op het nieuwe terras.
Chris van der Linden voorziet bezoekers van een drankje op het nieuwe terras. (Foto: Theo van Sambeek)

De Pracht viert het zilveren jubileum

Wijkgebouw De Pracht bestaat 25 jaar. Op vrijdag 29 mei 1981 opende de toenmalige minister-president Dries van Agt wijkgebouw De Pracht. Op zondag 3 september viert deze stichting het zilveren jubileum, tegelijk met de jaarlijkse open dag.

WAALRE - De huurders waren Stichting Jeugdbelangen Ekenrooi (SJE), Peuterspeelzaal Ons Eikje en een korte tijd was er ook een kinderboekenbibliotheek. SJE organiseerde clubjes en activiteiten voor de jeugd zoals het herfst- en de zeskamp. Stichting Wijkgebouw De Pracht organiseerde, in het kader van ontwikkeling sociaal-culturele activiteiten voor de wijk Ekenrooi, koffieconcerten en cursussen voor volwassenen. In 1992 fuseerden SJE met Stichting Wijkgebouw De Prachten en werd er verder gegaan onder de naam Stichting De Pracht Ekenrooi, of kortweg De Pracht.

Door de jaren heen is De Pracht steeds meer een 'buurthuis' met grote maatschappelijke betrokkenheid geworden. Sinds 1 april is Chris van der Linden (29) de nieuwe beheerder. Hij vertelt: "We hebben sinds dit jaar een terras en gaan daar ook serveren. Een wielerclub weet ons al te vinden en leggen aan voor een korte pauze. Het is ook gezellig voor de vaste bezoekers van de Prachtdag die graag buiten willen zitten en voor iedereen die verlegen zit om een praatje, want die zijn ook welkom. Je hoeft niet verbonden te zijn aan een club of cursusactiviteit. Er zijn bezoekers die tot voor kort niet wisten dat je hier vrijblijvend kunt biljarten. Of dat je op vrijdag vrij kunt inlopen bij de Boei van GGzE. Laatst liep een dochter met haar tachtigjarige moeder bij de Boei binnen voor een praatje en keken samen rond wat er nog meer voor mogelijke activiteiten zijn. Nu gaat haar moeder gebruik maken van ons eetcafé en wie weet, zich aansluiten bij de kaartclub of bij het jeu de boules."

"Er blijkt behoefte aan (beperkte) opening tijdens de zomervakantie te zijn. Dit is het eerste jaar dat we een zomeropening hebben gehouden waarbij we activiteiten organiseerden. Er was op maandag zomeryoga, op woensdag het Toverstokje voor de peuters en op vrijdag speciaal voor de jeugd onder andere een schuimparty en een breakdance workshop onder leiding van Willem Dams van Dansschool Back Stage. De belangstelling is groeiende. Deze week is de laatste met zomeropening, vanaf 28 augustus gaan we weer als vanouds voltijd van start. Op 3 september presenteren we onze cursussen en activiteiten tijdens de open dag, met een extra feestelijk tintje vanwege het jubileum. De clubs presenteren zich, er zijn demonstraties en we verwelkomen iedereen graag op ons nieuwe terras."

Kijk ook op www.depracht.nl

Meer berichten

Shopbox