Logo weekbladdeschakel.nl


Foto: Theo van Sambeek

Samen sterk tijdens Smaakvol Waalre

Gezamenlijk de bezoekers laten proeven wat Waalre op culinair gebied te bieden heeft is de doelstelling van de eerste editie van Smaakvol Waalre op zondag 27 augustus. Op het Mr. Broosplantsoen (bij het oude kerkje) presenteren zeven restaurants uit Waalre tussen 12.00 en 21.00 uur de lekkerste gerechtjes aan de bezoekers. De organisatie van het evenement is in handen van Stichting Waalre Bruist en de zeven deelnemende horecabedrijven.

WAALRE - 'Samen' is volgens Jorn Schaffer van Bij de Oude Toren het sleutelwoord tijdens de eerste editie van Smaakvol Waalre. Samen met Michael Keijers van 'T Brabants Genot is hij vanuit Stichting Waalre Bruist verantwoordelijk voor de organisatie. "Op één dag ontdekken van al het moois wat Waalre op culinair gebied te bieden heeft. Dat is wat we graag willen laten zien", aldus Jorn Schaffer.

"Het brede aanbod aan diverse gerechten wat er geserveerd gaat worden op Smaakvol Waalre zal er voor zorgen dat er voor iedereen lekkere culinaire versnaperingen worden bereid. Denk aan vers gemaakte Sushi van Arigato, een eigenwijze variatie van Vitello Tonato van Brasserie 'T Stationskoffiehuis of een heerlijke kreeftensoep van Restaurant Bij De Oude Toren. Restaurant Lugar serveert onder andere oesters met sesam soja vinaigrette. Naast de heerlijk klassieke gerechten van Restaurant De Doelen, zoals een heerlijk varkenshaasje met de legendarische stroganoffsaus staat er ook vers schepijs van 'Ome Jan'. 'T Brabants Genot maakt onder andere een kleine variant van de Hamburger Brabants Genot. Dit is slechts een kleine selectie van wat er deze dag geserveerd gaat worden. In totaal hebben we een 20 tal verschillende gerechten," vult Michael Keijers aan.

Barry Smulders, eigenaar van het Stationskoffiehuis, is trots op het feit dat voor de eerste keer in de geschiedenis de horecabedrijven van Waalre gezamenlijk iets ondernemen. "Dat was voor mij de reden om direct ja te zeggen tegen dit nieuwe initiatief. Samen iets moois organiseren voor ons dorp Waalre, daar gaan we voor!"

Informatie

De toegang tot Smaakvol Waalre is gratis. Op het terrein kan betaald worden met proefmunten à 2,50 euro per stuk (verkrijgbaar aan de muntkassa). Gerechtjes zijn verkrijgbaar vanaf 3,75 euro. Vanuit de centrale bar worden gezamenlijk de drankjes verzorgd. Het entertainment bestaat onder meer uit live muziek, Magic Mike, een ballonnenfee en een springkussen voor kinderen. Meer informatie over Smaakvol Waalre is te vinden op de Facebookpagina van Stichting Waalre Bruist. Voor vragen kan men ook mailen met: info@waalrebruist.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox