De Molenstraat is weer open.
De Molenstraat is weer open.

Molenstraat is weer open voor verkeer

Algemeen 77 keer gelezen

Na 1,5 jaar werkzaamheden aan de riolering en de openbare ruimte in de Molenstraat en omgeving, is deze straat voor de Kerst weer open gegaan.

WAALRE - Het doorgaande verkeer vanuit Veldhoven en Riethoven kan sinds donderdag 17 december de vernieuwde Molenstraat weer gebruiken om verder naar Waalre of Valkenswaard te rijden.

In de omgeving van de Molenstraat en Dreefstraat was de riolering aan vervanging toe. Medio 2019 ging de schop in de grond en is de vervanging van de riolering, door een gescheiden rioolstelsel gestart. Naast het riool voor vuil water is er een aparte afvoer voor hemelwater aangelegd. Dit nieuwe gescheiden rioolsysteem voorkomt onder andere overstroming bij hevige regenval, verdroging van de grond, milieuschade en het ontlast de waterzuivering.

Nieuw ontwerp

De werkzaamheden aan de riolering gaven de mogelijkheid om de openbare ruimte opnieuw in te richten. Samen met een klankbordgroep van bewoners uit het gebied is een ontwerp gemaakt. Dit is in de afgelopen anderhalf jaar, straat voor straat, uitgevoerd. Het plan is nu bijna klaar.

Smeleweg

De komende maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd in de Smeleweg. Tijdens de afsluiting van de Molenstraat is ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gedeelte van de Molenstraat buiten de bebouwde op te knappen en opnieuw in te richten. Aannemer Heijmans voerde alle werkzaamheden uit.

Wethouder Pieters: “Met de vervanging van de riolering en de nieuwe inrichting van de straten is dit deel van Waalre-dorp weer klaar voor de toekomst. Voorbereid op klimaatveranderingen en een vriendelijke inrichting voor langzaam verkeer en schoolgaande kinderen zorgen voor een prettige, mooie en groene leefomgeving waar de bewoners zelf aan hebben meegewerkt.”

Afkoppelen regenpijpen

Samen met de aanleg van de gescheiden riolering werd aan bewoners de mogelijkheid gegeven om hun regenpijpen af te koppelen van het vuilwaterriool en aan te sluiten op het aparte riool voor de afvoer van hemelwater. Bijna de helft van de bewoners heeft toestemming gegeven de voorzijde van hun woning op eigen terrein af te koppelen. Regenwater wordt weer geïnfiltreerd in de bodem, waardoor droogte wordt tegengegaan en het rioleringsstelsel beter bestand is tegen klimaatveranderingen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant