Remi (24), Kim (25) en hondje Eevee.
Remi (24), Kim (25) en hondje Eevee. Foto: Noortje de Vries

Remi en Kim zijn verliefd op Waalre

Algemeen 11 keer gelezen

Van het drukke Eindhoven naar het rustige Waalre. Remi, Kim en hondje Eevee zijn tijdens de pandemie naar Waalre verhuisd en genieten vol van de rust, natuur en vriendelijkheid die in ons dorp te vinden is.

Door: Noortje de Vries

Waalre - Nog geen jaar een relatie en tijdens de lockdown samen gaan wonen. Voor het jonge koppel Remi en Kim is het de werkelijkheid. Sinds anderhalve maand wonen ze in Ekenrooi met hun hondje Eevee. “De sfeer is hier veel leuker dan in Eindhoven”, zegt Kim, “Mensen zijn heel vriendelijk, maken makkelijk een praatje en zijn altijd behulpzaam. Zo stonden we laatst vast in de sneeuw met de auto en iemand die voorbij liep hielp ons gewoon.” Dat was in Eindhoven, waar ze voorheen woonden, wel anders. Daar zouden ze volgens Remi en Kim lachend voorbij de auto zijn gelopen.

Wat voor het stel ook een groot pluspunt is, is het bos wat op loopafstand is: “We lopen regelmatig door het bos, naar de Hut van Mie Pils of een rondje om het meer. Dit vinden we vooral heel fijn voor Eevee.”

Doodongelukkig

Eevee is namelijk sinds haar komst een grote hulp voor het stel: “Toen we nog in Eindhoven woonden zaten we tijdens de lockdown soms dagen binnen. We hadden geen verplichtingen om naar buiten te gaan. We studeerden vanuit huis en we hoefden maar twee keer per week boodschappen te doen. Daar werden we echt doodongelukkig van”, zegt Remi. Hij snapt ook wel goed dat de lockdown moeilijk is voor jongvolwassenen, want heel je sociale leven ligt stil. “We begrijpen daarom ook goed dat mensen tijdens deze tijd een hond hebben genomen. Het geeft je toch een slag om de arm om naar buiten te gaan.”

We begrijpen goed waarom mensen nu een hond nemen

“We liepen weleens met de hond van de moeder van Kim, maar we wilden er eigenlijk zelf ook wel eentje.” Echter was een hond niet toegestaan in de 30 vierkante meter grote studio. Het stel had al langer het idee om definitief samen te wonen, Remi logeerde namelijk vaak in de studio van Kim, en dit was de perfecte gelegenheid. “Op oudejaarsdag zijn we verhuisd en twee dagen later hebben we Eevee opgehaald. Sindsdien lopen we vier tot vijf keer naar buiten. Want ja, de hond moet natuurlijk ook haar behoefte doen.”

‘Mislukte hond’

Lachend vervolgd Kim dat Eevee volgens haar een beetje mislukt is: “Volgens mij blaft een Shiba Inu bijna nooit en zijn ze heel erg beschermend over hun baas. Eevee blaft er juist lekker op los en rent naar iedereen die maar interesse toont. Maar dat vinden we juist wel heel leuk aan haar.”

In de korte tijd zijn Remi en Kim echt verliefd op Waalre geworden. Er wordt zelfs al gekeken naar een koophuis: “We zijn er zo zeker van dat we hier willen blijven. We zien geen een minpunt aan het dorp. Nou ja, de goedkope supermarkt is ver weg. Maar meer zeker niet. We zijn daarom alvast aan het kijken naar een koophuis. Maar dat blijft voorlopig nog even bij kijken.”

Uit de krant