Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Coördinatoren gezocht voor project Duofiets

Algemeen 153 keer gelezen

Waalre - Stichting De Pracht Ekenrooi start een nieuw project met een duofiets in Waalre. Duofietsen is een manier om mensen met elkaar in contact te brengen en samen te bewegen. Iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen, een beperking heeft of om andere reden niet alleen op pad kan, fietst samen met een vrijwilliger op de duofiets. Hier kunnen twee personen naast elkaar zitten. Gezelligheid, genieten van de eigen omgeving en beweging staan bij de duofiets centraal.

Vanuit De Pracht is de zoektocht gestart naar belangstellenden die zich willen aansluiten bij de kopgroep, die de voorbereidingen voor het project uitwerkt. De coördinator zorgt uiteindelijk ook voor onderhoud van de duofiets, de administratie en een rooster. De coördinatoren maken het voor de gast en de fietsvrijwilliger zo comfortabel mogelijk.

Mensen die graag fietsen in de omgeving van Waalre en anderen hier ook van willen laten genieten, kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. De duofiets staat klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit eerdere ervaring blijkt dat vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als gasten. Afhankelijk van uw beschikbare tijd, kunt u zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of per maand.

Interesse? Neem dan contact op met De Pracht via 040-2217400 of mail naar:

depracht@depracht.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant