De Jeugdweek hoopt er deze zomer weer bij te zitten zoals hierboven in 2017
De Jeugdweek hoopt er deze zomer weer bij te zitten zoals hierboven in 2017 Foto: de Jeugdweek

Weer ouderwets naar de Jeugdweek!

Algemeen 672 keer gelezen

Waalre - Het afgelopen jaar hebben we de Jeugdweek moeten missen. Door de pandemie mochten kindervakantie weken niet door gaan. Deze zomer daarentegen gaan we weer terug naar het oude vertrouwde Jeugdweek.

Door Noortje de Vries

Vivian van Breemen, lid van de hoofdleiding bij de Jeugdweek, is enorm blij dat het weer door mag gaan: “Het was een heel onzekere zomer maar als alles zo door gaat kunnen we weer een normale Jeugdweek voor de kinderen organiseren.”

Samen met de rest van de hoofdleiding heeft Vivian de afgelopen tijd het nieuws over de mogelijkheden voor evenementen in Nederland nauw in de gaten gehouden. Alles wordt uit de kast gehaald om een oude en vertrouwde Jeugdweek te organiseren. Vivian ziet het positief in: “Door de huidige ontwikkelingen in het coronabeleid hebben wij goede hoop dat de Jeugdweek komende zomer gewoon door kan gaan. Er zijn uiteraard een aantal zaken die vanwege de richtlijnen nog goed bekeken moeten worden.” Zo is het voor de hoofdleiding nog een uitdaging om uit te zoeken aan welke richtlijnen (volwassen) vrijwilligers zich moeten houden. Daarnaast natuurlijk ook de vraag hoe de ouders hun kinderen kunnen wegbrengen en ophalen. Echter laat dit de moed niet zakken voor Vivian: “We zitten al vol in de voorbereidingen voor komende editie.”

Hoopvolle berichten

Toen de versoepelingen aangekondigd werden was er veel vreugde bij de hoofdleiding: “We zaten meteen vol met supergave ideeën voor de nieuwe editie”, vertelt Vivian enthousiast, “Maar daarna kwam ook wel de spanning. We zouden het heel erg gevonden hebben als de Jeugdweek dit jaar opnieuw niet door kon gaan. Het is niet alleen een leuke week, het is ook een samenkomst tussen Aalst en Waalre. Het is altijd interessant om zoiets te organiseren. Vooral in tijden zoals deze hebben we veel onzekerheden. Het kan namelijk ook weer zo veranderen. En dan zijn we weer terug bij af. We hebben daarom heel erg veel vergaderd en overwogen om de Jeugdweek wel of niet door te laten gaan. We kregen namelijk de laatste tijd ook zoveel lieve en hoopvolle berichten van mensen en vrijwilligers dat we hun niet teleur wilden stellen.”

Back to normal

Normaal heeft de Jeugdweek een thema. Dit jaar niet. “We willen meer een back to normal/ welcome back-gevoel geven. Het oude Jeugdweek-gevoel met de welbekende spelletjes.” Volgens Vivian zal er voor de kinderen niet veel veranderen. De spelletjes en activiteiten die ze normaal hebben tijdens de Jeugdweek willen ze gewoon weer door laten gaan, “Alleen het kampvuur is nog een punt. Daar komen altijd veel man op af en we zijn nog aan het kijken of we dat door willen en kunnen laten gaan. Maar wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in.”

De Jeugdweek is dit jaar van 30 augustus t/m 3 september. De kaartverkoop start op 17 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant