Floris Beelen (24) wordt de nieuwe eigenaar van brasserie HOOM
Floris Beelen (24) wordt de nieuwe eigenaar van brasserie HOOM Foto: Noortje de Vries

Van afwashulp naar nieuwe eigenaar

Algemeen 2.426 keer gelezen

Waalre - Het klinkt een beetje als ’the American Dream’. Floris Beelen (24) kwam in 2013 als jochie werken in de spoelkeuken van brasserie HOOM. Nu heeft hij zich helemaal omhoog gewerkt en wordt hij komende donderdag 1 juli de nieuwe eigenaar.

Door Noortje de Vries

“Ik kan nog niet geloven dat ik dadelijk de eigenaar ben”, zegt Floris Beelen een beetje bescheiden als hij rondkijkt op het terras van brasserie HOOM, “Ik kwam hier als klein jongetje natuurlijk zelf ook lunchen met mijn ouders. Daarna belandde ik als tiener in de keuken als hulp, wat enorm spannend was, en nu is het dadelijk mijn eigen tent. Het geeft mij erg veel motivatie om er meer voor te kunnen doen.”

Grote dromen

“Op de middelbare school wist ik al dat ik echt bezig wilde zijn. Niet achter een bureau zitten heel de dag. Daar zou ik helemaal gek van worden. Ik vind het veel leuker om mensen te zien genieten van een fijne lunch of diner.” Beelen had grotere ambities dan alleen in de keuken staan, “Ik vond koken altijd wel leuk maar ik zie liever mensen op een vol terras genieten. Daar haal ik meer voldoening uit dan alleen koken. Het doet mij goed om mensen op het terras te zien meteen wijntje, wat te eten en een lekker zonnetje. Een goede sfeer vind ik heel erg belangrijk.”

Gevoel van HOOM

Na een aantal jaren bij andere restaurants te hebben gewerkt, kwam Floris in de zomer van 2020 weer terug bij brasserie HOOM. De eigenaren, Perry en Yvon, vroegen toen of Floris de zaak over wilde nemen. “Ze wilden mij graag hebben omdat ik hier geboren en getogen ben. Ik ken hier heel veel mensen, heb hier op tennis en hockey gezeten en ik heb al meerdere jaren bij HOOM gewerkt waardoor ik weet hoe het hier reilt en zeilt.” Voor Floris was de keuze niet moeilijk. “Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij HOOM. Fijne gasten, fijne werknemers. Ik kan hier ook meer mijn eigen ding doen en heb ik veel meer vrijheid om dingen uit te proberen dan op andere plekken waar ik heb gewerkt. Vooral als ik dadelijk eigenaar ben. Dan ga ik alles een beetje opfleuren.”

Niet al te gek

Beelen is dadelijk de oudste van het team. Zijn werknemers zijn eerst zijn collega’s geweest waar hij jaren mee heeft gewerkt. Nu is hij dadelijk hun baas. “Ik wil nooit het beeld van baas willen uitstralen en met vingertjes gaan wijzen. Uit mijn ervaring bij verschillende andere tenten weer ik hoe ik het graag wel en niet wil aanpakken. Dat dingen goed geregeld zijn.” Verder gaat Floris dit nieuwe avontuur niet onbezonnen aan. Hij heeft goed voor ogen waar brasserie HOOM voor staat, niet mega simpel maar ook niet mega luxe: “We hebben geen simpele broodjes kaas, maar ook geen tartaar met takjes. Gewoon een verse goede burger, pasta en een wijntje. Mensen willen na de voetbal of hockey een goede maaltijd. Niet allemaal al te gek. Gewoon een goed terras, met lekker eten dat vers is. Daar ga ik voor zorgen de komende jaren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant