Een van de vele gestickerde stenen die je op straat kan vinden.
Een van de vele gestickerde stenen die je op straat kan vinden. Foto: Noortje de Vries

Waar komen al die verschillende gestickerde stenen vandaan?

Algemeen 27 keer gelezen

Opeens verschenen ze vanuit het niets: gestickerde stenen. Hartjes, scrabble letters en een felle zon stonden ineens geplakt op een doorsnee steen.Waarom zijn ze erop geplakt? Is het een actie van de dorpsquiz? Een nieuwe variant van de berenzoektocht? Of misschien een onbekende kunstenaar die haar of zijn werk wil laten zien?

Door Noortje de Vries

Op de T-splitsing van de Ekenrooisestraat en de Achtereindsestraat ligt een hartje, Bij de flats van de Jumbo ligt een felle zon en bij de Eindhovenseweg ligt onder andere een mozaïekwerk, tennisracket en een schaakspel. Nee, geen echte dingen maar stickers op stenen. Dit is maar een kleine greep uit de vele stickers die ineens verschenen in het dorp. Op Facebook werd er al een aantal weken gespeculeerd waar ze vandaan zouden komen en wie dit zou doen. De een zei dat het misschien wel een opdracht van de dorpsquiz kon zijn. Na navraag bleek dit niet te zijn. Anderen dachten dat het iets met het telefoonspel Pokémon GO te maken had. Nick van der Laan kon dit bevestigen. Hij is een van de velen die nog steeds fanatiek het spel Pokémon GO speelt. Bij dit spel moet je buiten rondlopen om fictieve beestjes te vangen op je telefoon. Bij monumenten, parken en andere speciale punten kunnen online items gevonden worden die je in het spel kan gebruiken.

Nick vertelt ons dat vrienden van hem die dit spel ook spelen de stickers hebben geplaatst op de stenen. Dit blijken Bart en Juultje te zijn. Deze punten kan je zelf ook aanleveren door foto’s in te sturen. Dan bepaalt het spel of het punt wordt toegevoegd. In een klein dorp als dat van ons zijn niet heel veel van deze punten te vinden, daarom besloten Bart en Juultje stickers op stenen door Waalre te plaatsen. Het fleurt de straat een beetje op, maakt het leuker om rond te lopen en het helpt hen om verder te komen met het spel.

Tip de redactie

Heb jij nog een onopgelost mysterie in Waalre?

Tip de redactie en Noortje de Vries probeert het mysterie op te lossen. Mail naar:

redactie.deschakel@dpgmedia.nl

Uit de krant