Afbeelding

Pijnlijke nederlaag Waalre

Algemeen 92 keer gelezen

DUIZEL - Op jacht naar een prijs op het einde van het seizoen in de vorm van een periodekampioenschap heeft Waalre een pijnlijke nederlaag opgelopen tegen concurrent Dosko’32. Een feller Dosko’32 profiteerde van diverse verdedigingsfouten en won met 4-2.

Na een openingsfase waarin de ploegen zich keurig in evenwicht hielden nam Dosko’32 na een kwartier het initiatief wat na 20 minuten de 1-0 opleverde. Aanvoerder Dennis van Woerkum schoot een vrije trap prachtig binnen 1-0. In de 26e minuut leek Waalre op gelijke hoogte te komen toen Rogier Schellens een toegekende strafschop keurig binnenschoot. Scheidsrechter Bruininkx eiste hierna echter de hoofdrol door het doelpunt te annuleren en Dosko’32 een doeltrap toe te kennen omdat een Waalre speler te vroeg was ingelopen daar waar de strafschop overgenomen had moeten worden. Waalre was kennelijk zo beduusd van deze foutieve interpretatie van de regels dat de ploeg niet goed oplette en Van Woerkum de bal over de uitstormende doelman in het doel kon koppen, 2-0. Nog voor rust bracht Waalre de spanning terug in de wedstrijd toen Stefan Claeys uit een vrije trap scoorde 2-1.
Na rust gaf Waalre om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen maar vergat daarbij dat er ook nog verdedigd moest worden. In de 53e minuut werd een foutieve pass uitgecounterd waarbij Job Wintermans de 3-1 binnenschoot. René Hooijmans bracht Waalre in de 53e minuut weer dichterbij 3-2. Hierna was Waalre de heersende ploeg waarbij kleine kansjes ontstonden die niet tot resultaat leidde. De wedstrijd werd tenslotte beslist door een dekkingsfout in de Waalre achterhoede waarvan in de 84e minuut Luc Wintermans kon profiteren door de 4-2 binnen te schieten.