Afbeelding

Sfeervolle Kerst-fakkelloop bij Loopgroep Waalre

Algemeen 1 keer gelezen

WAALRE - Op dinsdag 13 december is voor de vijfde maal de Kerst-fakkelloop gehouden. Door de organisatie was hiervoor een parkoers uitgezet bij het ‘t Loon. Mede dankzij de medewerking van de gemeente Waalre en de firma Wijlaars lag het parkoers er prima bij en was sfeervol verlicht met fakkels.

Tijdens de start was het weer perfect, een beetje regen op het einde van de loop kon de stemming onder de deelnemers niet drukken. Bij deze Kerst-fakkelloop heb je de mogelijkheid om een uur of half uur te hardlopen of te wandelen. Totaal deden aan dit gebeuren 60 deelnemers, wandelaars en hardlopers, mee.

De deelnemers geven voor aanvang welke afstand men denkt te lopen. Winnaar is degene die deze afstand het best benadert. Bij de uurloop voor hardlopen had Marianne van de Boogaard de gelopen afstand het best ingeschat, bij de halfuurloop ging de overwinning naar Marianne Vervest en de wandelaars hadden Wim Smeets en Marijke Dahmen de afstand het beste ingeschat.

De langste afstand bij het uur hardlopen werd evenals vorig jaar afgelegd bij de heren door André Engelen met een afstand van 13.188 meter en bij de dames legden Bartelijne Feenstra en Trudy Ketting de afstand van 10.732 meter af. Bij de wandelaars was ook dit jaar Kees van Dijk de man met de verste afstand. Hij wandelde in een uur 7.448 meter. Bij de dames wandelde Marianne van Gerwen 5.980 meter in een uur.

Na afloop was er een gezellig samenzijn in herberg ‘t Loon waar de sportieve prestaties nog uitgebreid werden besproken onder het genot van een hapje en een drankje.

Dankzij de medewerking van de buurtbewoners, de gemeente, de jury en alle medewerkers was ook deze editie weer geslaagd en de Kerst-fakkelloop staat dan ook volgend jaar op de activiteiten kalender van Loopgroep Waalre.

Uit de krant