Afbeelding

DVS krijgt klop in eigen huis

Algemeen 76 keer gelezen

WAALRE - Na een weekend van rust stond nu de thuiswedstrijd tegen Acht op het programma. DVS wist, dat dit een pittige wedstrijd zou worden want Acht kon bij het behalen van de volle winst naar huis terugkeren met het kampioenschap van de eerste periode op zak. Vergezeld van prima voetbalweer begon de wedstrijd met wederzijds wat terughoudendheid. Maar de schroom was snel verdwenen en het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarbij de ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. De gastheren kregen de eerste kleine kansjes maar de DVS voorwaartsen missen wat stootkracht waardoor de Acht achterhoede niet in paniek raakte. Ook Acht kwam enkele keren dicht bij het DVS doel maar de uitstekend keepende 17 jarige Job Linssen stond zijn mannetje en voorkwam erger onheil. Na 23 minuten spelen dan toch raak voor Acht. Na een goed lopende aanval was het Roy Roestenburg, die de bal over de dvs doellijn werkte 0-1. DVS gaf tegengas om nog voor de pauze gelijk te komen maar ook Acht beschikt over een goede keeper, waardoor mede door slordig schieten DVS niet tot scoren kwam. Na de thee was Acht de bovenliggende ploeg. Mede door de voorsprong speelde de ploeg rustiger en DVS toch onder de spanning om gelijk te maken. DVS kreeg enkele kansen die niets opleverden en ook Acht miste enkele kansen. Jammer, dat de overigens sportieve wedstrijd ontsierd werd door de vele gele kaarten waarmee de scheids voor sinterklaas speelde. In de 83e minuut maakte Acht aan alle onzekerheid een einde. Mathilda benutte een voorzet waarbij de bal onhoudbaar voor Job Linssen in het DVS doel verdween 0-2. De wedstrijd was gelopen.