Afbeelding

‘Aan de bakdag’ voor SOS Kinderdorp in Ivoorkust

Algemeen 81 keer gelezen

Donderdag 20 oktober is de eerste landelijke Aan de Bakdag. Meer dan 10.000 kinderen van 500 buitenschoolse opvanglocaties (BSO’s) in heel Nederland gaan bakken, versieren en verkopen voor SOS Kinderdorpen. In Waalre bakken mee: BSO Boomhut, Kinderstad Ekenrooi en BSO Dondersteentjes.

Waalre - ‘Aan de Bakdag’ is een initiatief van SOS Kinderdorpen en Dr. Oetker. “De enthousiaste reacties van de BSO’s uit de pilot vorig jaar in Noord-Holland zijn voor ons aanleiding geweest om van Aan de Bakdag een nationaal evenement te maken”, zegt Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen.

De verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, gaat naar een basisschool van deze internationale ontwikkelingsorganisatie in Aboisso, Ivoorkust.
Om de deelnemende BSO’s op weg te helpen, biedt Dr. Oetker een bakpakket aan met Cupcake basismixen, decoraties, bakschorten en promotiemateriaal. Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor stoere, gekke en kleurrijke cupcakes.

De verkoop van de cupcakes vindt plaats op de BSO’s. Zo helpen zij de ruim 200 kinderen van SOS basisschool in Aboisso, Ivoorkust.

Margot Ende: ‘Schoolboeken, krijtjes voor het schoolbord, schriften en pennen, het salaris van de juffen en meesters en het onderhoud van klaslokalen. De steun van de BSO’s in Nederland maakt dat allemaal mogelijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant