Afbeelding

Energie besparen in Ekenrooi met Buurkracht

Algemeen 84 keer gelezen

In Ekenrooi is er veel interesse om samen energie te besparen. Er valt in Ekenrooi ook nog heel wat energie (en geld) te besparen, dat bleek ook uit de warmtebeelden die in onze buurt gemaakt zijn. Zo hebben veel inwoners last van vocht onder de vloer. Vloerisolatie kan dat probleem verhelpen. Met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. In Ekenrooi zijn Hans Witvoet, Freek Smit en Frits Steenberghe daarom met deze en andere energiebesparende en comfort verbeterende acties aan de slag gegaan.

WAALRE - Omdat je samen het meest voor elkaar krijgt, zoekt het drietal meer buurtgenoten om hen te helpen bij de verschillende acties van Buurkracht in Ekenrooi. Er zijn al diverse acties gedaan, zoals een isolatie-actie, het inzetten van energieverbruiksmeters en warmtecamera’s en de schuifpui-actie. Maar er is nog veel meer te doen; denk aan het informeren van buren, het organiseren van bijeenkomsten en het aanvragen en vergelijken van offertes van bedrijven die werkzaamheden gaan uitvoeren. Witvoet, Smit en Steenberghe kunnen daar hulp bij gebruiken.

Buurkracht helpt al ruim 130 buurten die samen met Buurkracht aan de slag gegaan zijn. En al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen.

Meedoen? Kijk op www.buurkracht.nl of mail naar mieke@buurkracht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant