Van links naar rechts vicevoorzitter Willem Corbijn, Mario Maasakkers, voorzitter Bert Bazelmans. Foto: Bert Jansen
Van links naar rechts vicevoorzitter Willem Corbijn, Mario Maasakkers, voorzitter Bert Bazelmans. Foto: Bert Jansen

Ervaring opdoen bij Dag voor Ouderen

Algemeen 79 keer gelezen

Door Wilma Stofmeel

WAALRE - In het kader van de Dag voor de Ouderen organiseerde KBO – Aalst een gezellig middag in ‘t Hazzo. Ruim honderd senioren kwamen hier op af. Zes leerlingen van De Praktijkschool werden op deze dag meteen in het diepe gegooid door mee te helpen aan de Brabantse koffietafel. Onder leiding van juffrouw Marsya liep de bediening op rolletjes.

Terwijl de sfeervol verlichtte theaterzaal van ‘t Hazzo volliep met senioren, rustten de studenten uit van de drukke werkzaamheden die ochtend. Juffrouw Marsya was heel tevreden: “De leerlingen hebben het bestek gepolitoerd, de tafels gedekt en de schalen met vlees opgemaakt. Dadelijk komt het uitserveren, daar zijn ze behoorlijk zenuwachtig over.” Toen iedereen op zijn plaats zat, haalde leermeester Patrick van der Meijden de jongens en meisjes op het podium. Hij stelde ze aan het publiek voor en vertelde dat de doelstelling van de school is de studenten ervaring op te laten doen in de bediening.

Na de opening ging men genieten van een goed verzorgde koffietafel. Vooraf werd een ‘citroentje’ geserveerd, gevolgd door een kippenpastei uit eigen keuken. Verschillende soorten brood, beleg en zoetwaren kwamen op tafel en natuurlijk kon het Brabants roggebrood met zult niet ontbreken. Dit alles onder het motto ‘Oewe ziel en oewe bottram moete in de gaate houwe’.

Rond kwart voor twee was iedereen voldaan en werd het woord gegeven aan vicevoorzitter Willem Corbijn die het jaarverslag deed. Vooruit kijkend vertelde hij over de te verwachtte uitjes die op de agenda staan voor de woensdagmiddag in het nieuwe seizoen. Corbijn deed het verzoek aan de leden hun mailadres door te geven zodat men over de activiteiten op de hoogte kan worden gehouden, want ook de KBO gaat met zijn tijd mee.

Daarna nam voorzitter Bert Bazelmans de microfoon over en vroeg Mario Maasakkers naar voren te komen. Bazelmans vertelde de leden dat Maasakkers bijna tien jaar de Nieuwsbrief en al het andere drukwerk voor de vereniging kosteloos verzorgd. Nu zijn ogen verder achteruit gaan moet hij een stapje terug doen. Daarom besloot het bestuur Maasakkers te onderscheiden met het KBO speldje, daar hoorde een oorkonde en een fles wijn bij.

Na dit gedeelte was de ruimte voor Het Orkest, een viermansformatie die evergreens speelt uit de jaren ‘70/’80. Van der Meijden was goed te spreken over de eerste ervaring met de leerlingen van De Praktijkschool. “De jongens en meisjes vonden het serveren heel spannend, maar ze deden het keurig. Soms namen ze zelfs initiatieven waar ik van op keek. Zo zie je dat jong kan leren bij oud.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant