Afbeelding

Subsidie energiebesparing eigen huis

Algemeen 89 keer gelezen

Sinds 15 september kunt u ongeveer 20% subsidie krijgen voor duurzaamheidsmaatregelen als het isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat er minstens twee nieuwe isolatiemaatregelen uitgevoerd worden. Doe je dat, dan kun je daarna ook subsidie krijgen voor andere maatregelen, zoals een isolerende buitendeur of een douche met warmteterugwinning. Zowel particuliere woningeigenaren als Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van deze regeling.
Stel dat u vloerisolatie plus spouwmuurisolatie laat aanbrengen. Dat kost voor een gemiddelde woning ongeveer €4000 De subsidie bedraagt dan zo’n €800 en daarna bespaart u zo’n €800 per jaar op uw energierekening, zodat de terugverdientijd ongeveer 4 jaar is. Maar daarna blijft u €800 per jaar besparen, jaar in jaar uit.
Voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis kunt u kiezen uit verschillende maatregelen:
1. Energiebesparende maatregelen: Twee of meer maatregelen als isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendements-glas.
2. Aanvullende maatregelen: Een stap verder? Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u extra subsidie.
3. Zeer energiezuinig pakket: Gaat u nog een stap verder? Voldoen uw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie? Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.
De winter komt er weer aan, dus is het nu de ideale tijd om actie te ondernemen. Beoordeling geschiedt op volgorde van binnenkomst, op is op, dus wacht niet te lang.
Wilt u zelf duurzame energie gaan opwekken? Ook daar is nog subsidie voor. Met de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) ontvangt u een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.
www.slimwonenplus.nl


Pieter van Deursen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant