Afbeelding

Tumultueus naar winst

Algemeen 92 keer gelezen

WAALRE - Na de royale zege tegen LSV startte Waalre met het hoofd een beetje in de wolken. De gasten van Tongelre profiteerden hiervan en maakten via Dominik Pirron 0-1. Deze treffer deed de thuisclub wakker schrikken met als gevolg de gelijkmaker door Lowie van Kuringen. Net voor de rust een hernieuwde voorsprong van Tongelre. Bij een voorzet van Tommie Kerhof klopte Daan Bosman al koppend zijn eigen doelman, ruststand 1-2.

Na rust veel rumoer met een afkoelingsperiode als gevolg. Daarna pakte Waalre het initiatief met in de 66e minuut de gelijkmaker via Kees Uijthoven. In de 70e minuut ging doelman Aoussar volgens de leidsman dusdanig in de fout dat het hem een tweede gele kaart en Waalre een penalty opleverde. Rogier Schellens benutte die: 3-2. Tongelre bleef ook na deze tegenvaller geloven in haar mogelijkheden en de Waalre achterhoede kende geen rustige middag. In de 85e minuut leek de wedstrijd dan toch in het slot te vallen toen Van Kuringen een voorzet van René Hooijmans binnenkopte 4-2. In de 88e minuut maakte Geordy van Dongen nog de aanslutingstreffer, maar daar bleef het bij. (Foto: Theo van Sambeek)