Afbeelding

Mantelzorger, zorg voor jezelf!

Algemeen 94 keer gelezen

REGIO - Dementie heeft verstrekkende gevolgen. Niet alleen voor degene die eraan lijdt, maar ook voor de mantelzorgers. Dementie verandert langzaam maar zeker en onomkeerbaar het leven. De zorg voor de ander, in de veranderende omstandigheden, bepaalt in grote mate je doen en laten en de relatie die je met die ander hebt. Gaandeweg staat jouw leven steeds meer in het teken van dementie. En steeds weer word je geconfronteerd met het feit dat het veranderingen zijn waar je weinig invloed op hebt. Piekeren over de omstandigheden en het willen vermijden of bestrijden ervan, kost energie en geeft veel stress. Hoe kun je omgaan met die stress?
Ook al lijkt het uitzichtloos, toch kun je leren om je automatische denk- en gedragspatronen, die stress veroorzaken, te doorbreken. Het onvermijdelijke te aanvaarden en niet meer te strijden, waardoor je ruimte creëert voor je zelf en je naaste. In plaats van geleefd te worden door de omstandigheden, leef je er midden in. Vanuit innerlijke rust en helderheid.

‘Mindful leven voor mantelzorgers’ Zorg voor de mens met dementie en zorg voor je zelf. Voor informatie over deze training: Silvia Maes: 06 363 19 123 of silvia@maesmore.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant