Afbeelding

Militaire voertuigen in pop-up museum

Algemeen 69 keer gelezen

In en rond Valkenswaard verrijzen zaterdag 17 en zondag 18 september op verschillende locaties en tijden pop-up musea met militaire voertuigen. Deze tijdelijke legerkampen geven een kijkje in de tijd van de bevrijding tot het einde van de dienstplicht in 1996.

VALKENSWAARD - De musea worden ingericht door Stichting Bravo Compagnie. Die stelt zich ten doel legervoertuigen en -materieel uit de periode van de militaire dienstplicht (1945-1996) rijdend te houden en tijdens evenementen aan het publiek te tonen. Daaronder bevinden zich onder andere de Bedford en Dodge van 1940-1945, maar ook de bekende Nekaf-jeep en de DAF YA 328 uit de jaren vijftig en zestig. Henk Boons, secretaris van de Stichting Bravo Compagnie: “Om zo veel mogelijk geïnteresseerden met het militaire materieel kennis laten maken verhuizen we steeds naar een andere plek. Een pop-up museum is hiervoor een leuke, moderne benadering.”

Tijdens het Bevrijdingsweekend is het pop-up-museum van de Bravo Compagnie op zaterdag 17 september van 11.00 tot 12.00 uur te zien tijdens de officiële herdenking bij begraafplaats Luikerweg in Valkenswaard, van 14.00 tot 17.00 uur op het Martinusplein in Dommelen en vervolgens van 18.00 tot 20.00 uur aan de Frans van Beststraat in Valkenswaard. Zondag 18 september zijn de militaire voertuigen te bewonderen in Borkel & Schaft van 12.00 tot 14.00 uur in de Dorpsstraat en van 15.00 tot 17.00 uur bij de paradropping aan de Bergeijksedijk (zie artikel hiernaast).

“Als het Bevrijdingsweekend 2016 achter de rug is, richten we ons vizier op het jaarlijkse evenement ‘Op Herhaling’, dat we samen met een aantal andere verenigingen voor militaire voertuigen organiseren en waar voor bezoekers ook tal van activiteiten georganiseerd worden”, besluit Henk Boons. “Maar laten we eerst zorgen dat we van onze bijdrage aan het Bevrijdingsweekend in en rond Valkenswaard een succes maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant